"NOVOGODIŠNJI DERBI" MALO PORANIO: Hibernijan i Harts sastaju se već šesti put u 2023.

O. M.

27. 12. 2023. u 13:55 >> 13:55

HIBERNIJAN dočekuje gradskog rivala Harts u 662. Derbiju Edinburga. Utakmica se igra na stadionu "Ister roud" od 21 čas.

НОВОГОДИШЊИ ДЕРБИ МАЛО ПОРАНИО: Хибернијан и Хартс састају се већ шести пут у 2023.

Profimedia

Harts je treći na tabeli sa 29 bodova, dva više od četvrtoplasiranog Kilmarnoka i sa već sada nedostižnim zaostatkom od 14, odnosno 19 bodova za vodećim "Old firm" dvojcem, Seltikom i Rendžersom. U prošlom kolu, "srca" su pobedila Sent Miren kod kuće sa 2:1. 

"Hibsi" su na šestoj poziciji sa 24 boda i jasno je da će se do kraja regularnog dela šampionata boriti za mesto u plej-ofu. Hibernijan je izgubio svoj poslednji meč u Premijeršipu sa 1:0 na gostovanju Sent Džonstonu.

Gradski rivali su odigrali nerešeno 2:2 u svom poslednjem meču Premijer lige, oktobarskom meču na "Tajnekasl parku". Tada je gol za Harts postigao Alan Forest dok je drugi pogodak delo igrača Hibsa Kristijana Dojdža koji je pogodio svoju mrežu. Dvostruki strelac za Hibse bio je nekadašnji mladi reprezentativac Francuske Eli Juan.

Iako je Harts bolji u međusobnom skoru ukupno, Hibernijan je u poslednje vreme imao više uspeha. Neporažen je u poslednja tri susreta.

Zanimljivo je da su u ovoj kalendarskoj godini već odigrali pet mečeva, a tu je Harts već u prednosti sa dve pobede i porazom, uz dva remija. Prvi od tih susreta, ujedno i poslednja prvenstvena pobeda Hartsa u derbiju Edinburga (druga je ostvarena u Kupu) desio se drugog januara. To je jedna od tradicija, koja je u poslednje vreme često zanemarivana zbog vremenskih uslova, da se ove ekipe sastanu prvog ili drugog januara ("novogodišnji derbi", ali su ove godine malo poranili i sastaju se na treći da Božića po gregorijanskom kalendaru.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,80)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024