SPEKTAKL ZA KRAJ: Zvezda dočekuje prvaka Evrope na oproštaju od Lige šampiona

V.M.

13. 12. 2023. u 11:32 >> 11:32

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, Crvena zvezda će na stadionu ''Rajko Mitić'' ugostiti Mančester siti (18.45).

СПЕКТАКЛ ЗА КРАЈ: Звезда дочекује првака Европе на опроштају од Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Nakon sjajnog pripremnog perioda i solidnih igara na otvaranju prvenstva, srpski šampion je sanjao o proleću u Evropi, ali do toga nije došlo. Osvojio je samo jedan bod u najjačem evropskom takmičenju, a svaku šansu da se bori za treće mesto u grupi ''G'' izgubio je u prošlom kolu kada je poražen u Bernu od Jang bojsa rezultatom 2:0.

Zvezda je dobro otvorila taj meč, stvorila par odličnih šansi, ali slaba realizacija i nesrećna reakcija Nedeljkovića kod prvog gola trasirali su put ka pobedi Jang bojsa.

''Crveno-beli'' će sigurno kao poslednji završiti grupnu fazu, ali za kraj ih očekuje pravi spektakl u kojem dočekuju Mančester siti koji je prošle sezone osvojio drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala.

Domaćini u odličnoj atmosferi dočekuju večerašnji susret, jer su proteklog vikenda konačno zauzeli prvo mesto u domaćem prvenstvu koje je dugo pripadalo Partizanu. Izvršili su pritisak na ''crno-bele'' trijumfom nad Mladosti iz Lučana (3:1), a na poziciju lidera lansirao ih je poraz ''parnog valjka'' u Nišu (1:2).

Večiti rivali su sada izjednačeni po broju bodova, ali Zvezda je ispred zbog bolje gol-razlike i nakon dugo vremena večiti derbi koji je na programu krajem meseca će biti od velikog značaja.

 
Trijumfom nad Lučanima, ''crveno-beli'' su oborili evropski rekord za najviše vezanih utakmica bez poraza pred svojim navijačima u domaćem prvenstvu. To je bio zapanjujući 122. meč Zvezde bez poraza na ''Rajko Mitiću'' i tako je nadjačan uspeh Reala koji je vezao 121 meč u periodu od 1957. do 1965.

Motivisan pred večerašnji meč je Barak Bahar, koji je na jučerašnjoj pres-konferenciji najavio napad na tri boda.

- Imamo sigurno veće šanse da slavimo nego na ''Etihadu''. Lepo je što smo preuzeli prvo mesto na tabeli u domaćem prvenstvu, nadam se da ćemo reflektovati na sutrašnju utakmicu. Očekivanja su da odigramo dobar meč kao u Bernu. Tamo smo igrali jako dobro i promašivali. Trebalo je da uzmemo bodove na toj utakmici. Nadanja su da ćemo sutra igrati dobro i konačno uzeti bodove.

Vetar u leđa domaćinima biće i odsustvo Erlinga Holanda na kojeg Gvardiola ne može da računa na večerašnjem duelu. 

Ipak, i bez njega su ''građani'' za vikend prekinuli negativan niz od četiri vezane utakmice bez pobede u Premijer ligi savladavaši Luton na ''Kenilvurt roudu'' sa 2:1.

''Šeširdžije'' su povele na tom susretu krajem prvog poluvremena, ali dva brza gola u razmaku od tri minuta Bernarda Silve i Griliša donela su vredna tri boda Sitiju koji se tako približio vodećem Liverpulu na četiri boda zaostatka.

Gosti će biti veoma zauzeti u završnici 2023. godine jer će u narednih 17 dana odigrati čak šest mečeva i očekuje se da Gvardiola pruži šansu igračima koji do danas nisu imali zapaženu minutažu.

Zvezda i Siti su se sastali u prvom kolu na ''Etihadu'', naš šampion je tada poveo preko Bukarija, ali građani su se razigrali u drugom delu igre i na kraju slavili sa 3:1.

Verujemo da će i na večerašnjem meču oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima