DRAMA U ''GRUPI SMRTI'' DOSEŽE VRHUNAC: PSŽ ima sve u svojim rukama, pobeda ga vodi u nokaut fazu Lige šampiona

V.M.

13. 12. 2023. u 09:00

U poslednjem kolu grupne faze najjačeg evropskog takmičenja Borusija iz Dortmunda će ugostiti PSŽ. Meč se igra na ''Vestfalenu'' sa početkom u 21.00.

ДРАМА У ГРУПИ СМРТИ ДОСЕЖЕ ВРХУНАЦ: ПСЖ има све у својим рукама, победа га води у нокаут фазу Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Grupa ''F'' je okarakterisana kao ovogodišnja ''grupa smrti'' nakon žreba i zasigurno je reći da nije razočarala. Borusija je prva pred poslednje kolo sa deset osvojenih bodova i sigurno će igrati u nokaut fazi, ali za drugo mesto se bore preostale tri ekipe koje sve imaju šansu da ga zauzmu.

U pol pozciji su Parižani sa sedam sakupljenih poena i imaju sve u svojim rukama, ako slave igraće u Ligi šampiona na proleće, ali ako remiziraju ili izgube otvara se šansa Njukaslu i Milanu koji su osvojili po pet bodova u dosadašnjem toku takmičenja.

Večerašnji susret će sigurno biti meč sezone za PSŽ kojem bi neigranje u osmini finala Lige šampiona bila prava propast.

U dosadašnjem toku takmičenja četa Luisa Enrikea je pokazala dve strane. Kada igra kod kuće to je dominantna ekipa sa kojom retkom ko može da se nosi i sve svoje bodove je osvojila na ''Parku prinčeva'', a u gostima je potpuno druga situacija i van Pariza su doživeli dva poprilično rutinska poraza od Njukasla i Milana.

Upravo su protiv ''svraka'' u prošlom kolu došli do ključnog boda koji im je omogućio da drže svoju sudbinu u sopstvenim rukama, mada vredi napomenuti da su imali blagu pomoć sudija.

Najblaže rečeno, sumnjiv penal je sviran za ''svece'' u završnici meča nakon igranja rukom Livramenta kojeg je lopta pre toga očigledno pogodila u telo, ali Simon Marčinjak je pokazao na belu tačku, Mbape je preuzeo odgovornost i udarcem po sredini gola ''neutralisao'' je pogodak Isaka iz prvog poluvremena i postavio konačnih 1:1.

Sa druge strane za Dortmund je večeras matematika jasna. Bod ga čuva na prvom mestu koje znači lakšeg protivnika na žrebanju za osminu finala, a poraz ga spušta na drugo mesto u grupi.

Borusija ne dočekuje ovaj meč u dobrom ritmu jer je poslednji trijumf upisala upravo u Ligi šampiona protiv Milana, a nakon toga je tri meča bez pobede, ispala je iz Kupa Nemačke i zauzima za nju slabašno peto mesto u Bundesligi.

Ono što daje vetar u leđa domaćinima je činjenica da svoje najbolje partije pružaju u najjačem evropskom takmičenju. Nanizali su tri pobede u Ligi šampiona i na dva dosadašnja meča na ''Vestfalenu'' ne znaju za poraz, pobedili su Njukasl i remizirali sa Milanom.

Jedina ekipa koja je porazila Dortmund u Ligi šampiona je PSŽ koji je u prvom kolu bio bolji na ''Parku prinčeva'' sa 2:0, a mi verujemo da će i večeras Mbape i družina osvojiti čitav plen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!