BARSELONA NIJE FAVORIT U DERBIJU KATALONIJE? Senzacionalna Đirona ima priliku da se izdvoji na vrhu tabeče La lige

O. M.

10. 12. 2023. u 10:54

U 16. kolu španske La lige Barselona dočekuje Đironu. Derbi španske pokrajine Katalonije na programu je u nedelju od 21 čas na Olimpijskom stadionu Luis Kompani na brdu Monžuik.

БАРСЕЛОНА НИЈЕ ФАВОРИТ У ДЕРБИЈУ КАТАЛОНИЈЕ? Сензационална Ђирона има прилику да се издвоји на врху табече Ла лиге

Tanjug/AP

Obe ekipe u dobrom raspoloženju dočekuju derbi, pošto su u prethodnoj rundi odnele pobede. Barselona je na ovom stadionu savladala madridski Atletiko minimalnim rezultatom, dok je Đirona na svom terenu sa 2:1 pobedila Valensiju. U međuvremenu, belo-crveni su odigrali i utakmicu drugog kola Kupa Kralja u kojoj su sa 5:2 savladali četvrtoligaša Oriuelu u gostima. Barselona se ovom takmičenju priključuje od šesnaestine finala.

Pobedu Barseloni u derbiju sa Atletikom doneo je pozajmljeni igrač "jorgandžija" Žoao Feliks i sada se sigurno na "Metropolitanu" udaraju šakama u grudi što nisu u ugovor ubacili klauzulu da mladi Portugalski as ne može da igra protiv matičnog kluba.

Barsa je tom pobedom pobegla plus tri Atletiku, doduše uz utakmicu više. Izabrnaici Ćavija Ernandeza sada su se izdvojili na trećem mestu a pobedom u današnjoj utakmici prišli bi Đironi na samo bod zaostatka. Vodeći Real Madrid beži im trenutno pet bodova, ali ima utakmicu više, pošto je već odigrao ovo kolo, remizirajući na gostovanju Betisu (1:1).

Barselona u derbi ulazi bez pritiska da mora da se čuva za poslednje kolo Lige šampiona jer će utakmica protiv Antverpena biti samo izlet u Belgiju pošto je šampion Španije već obezbedio plasman u osminu finala sa prvog mesta u grupi.

Ipak, problem za Ćavija predstavlja zdravsveni bilten, naročito povreda prvog golmana Mark Andre er Štegena. Nemac će zbog operacije leđa odsustvovati duže vreme pa uprava katalonskog giganta razmatra mogućnost da dovede Davida de Heu pošto Injaki Pena ne uliva baš mnogo poverenja kada čuva mrežu Barselone.

Đirona je najprijatnije iznenađenje Liga petice. Sa 38 bodova nalaze se na drugom mestu sa bodom zaostatka za liderom Real Madridom, koga bi u slučaju pobede u današnjem derbiju pretekli i vratili se na čelo La lige.

Trener Migel Munjoz, poznatiji kao Mičel, neguje ofanzivan i atraktivan fudbal. Njegovi izabranici postigli su čak 34 gola u prvenstvu po čemu su najefikacniji tim La lige, ali su sa 18 primljenih najlošija odbrana od svih ekipa na pozicijama koje vode u evro-kupove.

I pored nešto slabije odbrane zbieno, samo su Real Madrid i Majorka dali više od dva gola protiv katalonske ekipe. Đirona je pretrpela samo jedan poraz u sezoni, od Real Madrida. Osim "blankosa" bodove Đironi uzeli samo još timovi iz Baskije, Sosijedad i Bilbao koji su uspeli da izbore nerešeno. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu