"BIKOVI" UDARAJU U "ŽUTI ZID"? Dortmund i Lajpcig leče kup-rane u derbiju kola Bundeslige

O. M.

09. 12. 2023. u 10:56

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje Red Bul Lajpcig u jednom od derbija 14. kola nemačke Bundeslige. Utakmica se igra na „Vestfalen“ stadionu od 18 časova i 30 minuta.

БИКОВИ УДАРАЈУ У ЖУТИ ЗИД? Дортмунд и Лајпциг лече куп-ране у дербију кола Бундеслиге

Profimedia/ IMAGO

Domaći u utakmicu ulaze posle poraza u Kupu Nemačke od Štutgarta i prethodnog remija sa liderom prvenstva Bajerom iz Leverkuzena. Pre te dve utakmice Dortmund je iznenadio Milan na gostovanju u Ligi šampiona.

Ovo će dakle biti četvrti uzastopni težak ispit za izabranike Edina Terzića, mada u poslednje vreme i Lajpcig igra u promenjivoj formi pa se može reći da je Borusija blagi favorit zbog domaćeg terena, ako ništa drugo.

Jer, na „Vestfalenu“ Borusija ima 16 pobeda, dva nerešena i jedan poraz u poslednjih 20 utakmica. Izgubili su samo od Bajerna, pre mesec dana ali je to bio ubedljiv poraz od čak 4:0.

Lajpcig ima bod više na tabeli Bundeslige od današnjeg domaćina (26:25) i drži to „čarobno“ četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona, mada će od sledeće sezone biti malo drugačija preraspodela mesta pa se može desiti da neka od ekipa, a Dortmund je u konkurenciji, na osnovu bodova osvojenih na UEFA rejting listi izbori mesto u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Lajpcig je sezonu počeo na najbolji mogući način, osvajanjem superkupa u kome je savladao Bajern sa ubedljivih 3:0. usledio je razočaravajući poraz od Leverkuzena a onda serija od šest pobeda u svim takmičenjima. Novi susret sa Bajernom i ovaj put remi, označio je početak rezultatske krize iz koje, uz male uspone, „bikovi“ još nisu izašli a tokom koje su ispali iz Kupa pa neće braniti dvostruku uzastopnu titulu.

U te male uspone spadaju dve mini-serije od tri, odnosno dve pobede, a u obe je jedna od poraženih ekipa bila naša Crvena zvezda. Najblistaviji trenuci „bikova“ u tom periodu su pobeda od 6:0 nad Kelnom i prvih pola sata gostovanja Mančester sitiju u Ligi šampiona kada su imali dva gola prednosti koje su kasnije prokockali.

U prošlom kolu „bikovi“ su na svom terenu pobedili Hajdenhajm sa 2:1, golovima Luisa Opende i Jusufa Poulsena. 

Borusija Dortmund i Red bul Lajpcig sastali su se tri puta prošle sezone. U jedinom susretu na "Vestfalenu" pobedila je Borusija sa 2:1, golovima Marka Rojsa i Emrea Džana. Emil Forsberg je samo ublažio poraz.

Lajpcig je u Dormundu ubedljivo pobedio prošlog aprila kada je bilo čak 4:1. Ipak, imajući u visu trenutnu formu "bikova" u gostima, kao i činjenicu da će danas posle podne stati pred čuveni "žuti zid" koji je u poslednjih 20 utakmica srušio samo moćni Bajern iz Minhena, jasno je da su šanse za "dvojku" na ovoj utakmici male.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene