BORBA ZA LA LIGU PRIORITET ZA OBA RIVALA: Espanjol je na istom stadionu pobedio u prvenstvenom meču, ali Kup Kralja je druga priča

O. M.

05. 12. 2023. u 11:27

U pauzi pred poslednje kolo evropskih kupova igraju se domaća kup-takmičenja, a u Španiji je na programu drugo kolo Kupa Kralja, a jedini duel ekipa iz iste lige ovog utorka na programu je u Barseloni, gde Espanjol, na stadionu "Kornelja - El Prat" od 21 čas dočekuje Valjadolid.

БОРБА ЗА ЛА ЛИГУ ПРИОРИТЕТ ЗА ОБА РИВАЛА: Еспањол је на истом стадиону победио у првенственом мечу, али Куп Краља је друга прича

Foto: EPA

Obe ekipe bore se za plasman u La ligu a deli ih jedan bod na trećem i četvrtom mestu "segunde. Valjadolid ima 32, koliko i durgoplasirani Hihon, dok je Espanjol četvrti sa 31.

Zanimljivost prošlog kola Segunde je što su sve četiri prvoplasirane ekipe izgubile. Espanjol je poražen na gostovanju ovijedu sa 2.1, a Valjadolid takođe na strani od Levantea sa 2:0. Oba tima su time prekinula svoje serije od po pet utakmica bez poraza.

Inače Espanjol je u prvom kolu Kupa kao gost savladao četvrtoligaša Mensahera sa Kanarskih Ostrva, dok je Valjadolid gostovao na drugom arhipelagu i sa 5:1 savladao Penja deportivu sa Ibice.

Espanjol i Valjadolid uglavnom igraju međusobne duele na mali vbroj golova, što je bio slučaj u četiri od poslednjih šest duela, uključujući i ovogodišnji prvi prvenstveni kada je Espanjol na stadionu na kome će se igrati i večerašnji meč pobedio sa 2:0.

Espanjol je i osam od deset poslednjih utakmcia u svim takmičenjima odigrao od 0-2 dok je Valjadolid imao nekoliko goleada u tom periosu. samo nekoliko dana pre ubedljive pobede nad Penjom istim rezultatom 81:5) su izgubili od Ejbara, dok su ostvarili i dve pobede od po 3:2, nad mirandesom i Rasing Santanderom.

Zbog toga bi možda bilo mudrije preskočiti igru na golove i uzdati se u prednost domaćeg terena Espanjola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)