PARTIZANU NEDOSTAJE SAMO NJIHOV SKALP: TSC jedini neporažen od lidera, može li četa Žarka Lazetića da prekine pobednički niz crno-belih?

O. M.

25. 11. 2023. u 14:06 >> 14:06

FUDBALERI Partizana, lidera Superlige Srbije, dočekuju TSC iz Bačke Topole u derbiju 16. kola i celog dosadašnjeg dela šampionata.

ПАРТИЗАНУ НЕДОСТАЈЕ САМО ЊИХОВ СКАЛП: ТСЦ једини непоражен од лидера, може ли чета Жарка Лазетића да прекине победнички низ црно-белих?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

 Susret dve prvoplasirane ekipe na programu je od 18 časova i 30 minuta na stadionu u Humskoj.

Gosti iz Bačke Topole jedini su u dosadašnjem delu prvenstva koji su odoleli Partizanu. U prvom kolu bilo je 3:3 na stadionu u Bačkoj Topoli. Bilo je tu svega, dva promašena penala, crveni karton za goste i izjednačujući pogodak domaćih u dubokoj nadoknadi vremena... Partizan je nakon toga izgubio tri evropske utakmice i posle dvomeča sa danskim Nordsjalendom ostao bez evropske jeseni, ali je to možda i pomoglo izabranicima Igora Duljaja da se posvete domaćoj sceni, gde su vezali 14 pobeda, računajući 13 prvenstvenih i jednu u Kupu Srbije.

"Crno-beli" su pred reprezentativnu pauzu dočekali posrnuli Čukarički i teže nego što se očekivalo pobedili sa 2:1, golom Mihajla Ilića u šestom minutu nadoknade. Bila je to prva utakmica posle sedam u nizu u kojoj je odbrana lidera šampionata poklekla i umalo da ih to košta bodova. 

Partizan je posle 14 kola osvojio 40 bodova, a prošle sezone su toliko skupili posle 18 kola. Crno-beli imaju najčvršću odbranu u ligi i drugi najubojitiji napad iza Crvene zvezde koja je postigla jedan gol više.

TSC je već dva meseca u veoma lošoj formi. Fudbaleri vicešampiona Srbije ostvarili su samo jednu pobedu u poslednjih 12 utakmica i to protiv Čukaričkog, koji igra još gore od njih. Razloge posrtanja obe ekipe verovatno treba tražiti u igranju na više frontova, pošto je TSC kao i Čukarički, naš predstavnik u evopskim kupovima. Ne cvetaju im ni tamo ruže, kao i ni u poslednje vreme u Superligi Srbije, ali ovde bar imaju zalihe sa starta sezone pa se TSC još nekako drži na trećoj poziciji na tabeli. 

Ispao je i iz domaćeg Kupa od Smedereva posle lošijeg izbvođenja penala, a posle dvostruke katastrofe u susretima sa Frajburgom (1:3 i 0:5) doživeli su poraz i od Vojvodine u derbiju naše severne pokrajine. U ovom periodu imali su jedna pažnje vredan rezultat, remi protiv Crvene zvezde koji je u zaustavnom vremenu izborio Đurđevac.

Ove sezone su samo Radnik i Voždovac odigrali više nerešenih od TSC-a, po šest. Ekipa iz Bačke Topole je pet puta remizirala, od toga tri puta u gostima, gde je inače četa Žarka Lazetića osvojila više bodova nego kod kuće (15:11). Bez poraza je TSC na strani, ali ovo im je svakak onajveći izazov do sada jer je PArtizan perfektan u Humskoj gde ima šest pobeda u isto toliko nastupa. Treba reći da je TSC u gostima primiko samo tri gola na sedam utakmica do kje Partizan kao domaćin postigao 15 na šest utakmica.

Prošle godine u Humskoj je bilo 0:0, a poslednja tri duela imali su u Bačkoj Topoli i na svakom od njih Partizan je postigao bar tri gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&D3+ (kvota 2,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)