ANDORA OBARA NEOBIČAN REKORD? Izrael mora kroz baraž do Nemačke

O. M.

21. 11. 2023. u 14:14 >> 14:14

IZRAEL završava neuspešne kvalifikacije za EURO 2024 gostovanjem u Andori. Utakmica se igra na Nacionalnom stadionu u La Veli od 20 časova i 45 minuta.

АНДОРА ОБАРА НЕОБИЧАН РЕКОРД? Израел мора кроз бараж до Немачке

Profimedia

Andori će ovo biti 70. utakmica u kvalifikacijama za evropska prvenstva i pokušaće da ostvari tek drugu pobedu. Do sada su "trikolori" uspeli da pobede samo Moldaviju pre četiri godine i to im je tada, uz remi na gostovanju Albaniji (jedan od samo tri u istoriji!) bilo dovoljno da ne budu poslednji u grupi.

Domaći bi ipak danas mogli da ispišu istoriju, jer im nedostaje samo jedan gol da izjednače svoj najefikasniji kvalifikacioni ciklus, onaj za odlazak u Francusku 2016. godine. Zanimljivo je da su tada ostvarili svih deset poraza, ali su ipak uspeli da postignu gol više nego četiri godine kasnije kada su osvojili četiri boda. 

Izrael je porazom od Rumunije u subotu ostao bez šansi da se direktno plasira na EURO, ali će zahvaljujući dobrim igrama u Ligi nacija imati popravni kroz baraž, u kome će imati prednost domaćeg terena i u polufinalu i u potencijalnom finalu.

Pitanje je međutim koliko će im to značiti ako se do marta sledeće godine ne okončaju sukobi u Gazi zbog kojih je Izrael morao da ugosti Švajcarsku i Rumuniju u Budimpešti, a to ga je sigurno koštalo i gubitka pet bodova u te dve utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)