BAJERN SE IZVUKAO, BOHUM NEMA ŠANSE: Lajpcig igra fenomenalo u Bundesligi, a i šampionu Evrope je pokazao zube

O. M.

07. 10. 2023. u 11:01

U sedmom kolu nemačke Bundeslige Red bul Lajpcig dočekuje Bohum. Utakmcia se igra na Red bul Areni od 15 časova i 30 minuta.

БАЈЕРН СЕ ИЗВУКАО, БОХУМ НЕМА ШАНСЕ: Лајпциг игра феноменало у Бундеслиги, а и шампиону Европе је показао зубе

FOTO: AP

Bikovi su peti na tabeli sa 13 bodova, tri manje od lidera Bajera iz Leverkuzena. Bohum je 16. sa tri boda i jasno je da će i ove sezone kao i prethodne da se bore za opstanak.

Uprkos odlasku nekoliko ključnih igrača i povredama Olma i Orbana, RB Lajpcig igra odlično i ove sezone. Osim poraza u prvom kolu od trenutnog lidera Leverkuzena, kao i remija u prethodnom kolu sa šampionom Bajernom, Lajpcig je sve ostale utakmice u ligi pobedio. 

Bikovi su ove sezone već jednom pobedili i Bajern. Bilo je 3:0 u Superkupu, a malo je nedostajal oda pobede i u poslednjem susretu. Prokockali su 2:0 iz 26. minuta i tako propustili priliku da se popnu na drugo mesto. 

Istovremeno, pružili su izabranici Marka Rosea jak otpor šampionu Evrope Mančester sitiju u drugom kolu Lige šampiona. Građani su rano poveli ali su se posle izjednačenja dugo mučili da ipak pobede pa su dva gola postigli tek u završnici. Ta dva gola mogla bi da koriste i Crvenoj zvezdi u eventualnoj borbi za drugo mesto u grupi.

Lajpcig ima drugu najbolju odbranu u Bundesligi sa šest primljenih golova, ako se Ajntrahtu može i računati prvo mesto pošto je ekipa iz Frankfurta doduše primila pet ali su dali samo četiri pa imaju negativnu gol-razliku.

Bohum je posle tri uzatopna remija doživeo debakl od Bajerna (0:7) a zatim su poraženi i od Menhengladbaha sa 3:1. Prošle godine ostanak u Bundesligi overili su tek u poslednjem kolu a ove ih čeka neizvesna sudbina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene