KAKAV DERBI DELA MADONINA: Inter i Milan bez greške na startu Serije A, Lautaro Martinez i Olivije Žiru ruše tradiciju

O. M.

16. 09. 2023. u 11:03 >> 11:03

DERBI dela Madonina, duel milanskih gradskih rivala, obeležiće četvrto kolo italijanske Serije A. Inter je nominalni domaćin Milanu danas od 18 časova na stadionu "Đuzepe Meaca".

КАКАВ ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА: Интер и Милан без грешке на старту Серије А, Лаутаро Мартинез и Оливије Жиру руше традицију

FOTO: Tanjug/AP

Susret je ujedno i derbi kola, pošto "neroazuri" "rosoneri" dele prvo mesto na tabeli sa po devet bodova iz tri kola i jedini su u Ligi sa stoodstotnim učinkom.

Inter je u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu pobedio Fiorentinu na svom terenu sa 4:0. Poveli su u 23. minutu golom Markusa Turama, koji je pola sata kasnije asistirao Lautaru Martinezu za 2:0. Isti igrač je u 73. minutu postigao konačan rezultat, nakon što je u 58. Hakan Čalhanoglu povisio na 3:0.

Pre "viole" Inter je u prva dva kola savladao Kaljari i Moncu, oba rivala sa po 2:0. Lautaro Martinez je postigao tri od ta četiri gola pa je uz dva koja je dao Fiorentini trenutno prvi na listi strelaca sa pet pogodaka. U trci za "kapokanonijerea" sledi ga napadač današnjeg Interovog rivala Olivije Žiru koji je do sada postigao četiri gola.

Martinez je relativno odmoran došao sa reprezentativne pauze pošto je u pobedi Argentine nad Bolivojom na terenu proveo samo poslednjih šest minuta, a četiri dana ranije protiv Ekvadora je zamenjen u 75. minutu. On je protiv Milana do sada postigao osam golova u svim takmičenjima. Više puta su mrežu "rosonera" u derbijima dela Madonina tresli samo klupske legende Ištvan Njerš i Đuzepe Meaca, sa po devet.

Milan je u dosadašnjem delu prvenstva pobedio Bolonju i Romu u gostima i Torino kod kuće. Poslednje kolo pred pauzu zbog kvalifikacionog prozora reprezentacija donelo je trijumf nad Romom na "Olimpiku". Golove za Milaneze postigli su Olivije Žiru i Rafael Leao dok je Spinacola tek u zaustavnom vremenu ublažio poraz "vučice" koja u poslednjih pola sata igre nije uspela da iskoristi igrača više na terenu.

Žiru je postigao dva gola u pobedi od 4:1 nad Torinom i prvi u pobedi od 2:0 nad Bolonjom. Sada će u "derbiju dela Madonina" imati priliku da postane prvi igrač Milana koji je tresao protivničke mreže u prva četiri kola Serije A, još od slavnog Nemca Olivera Birofa kome je to uspelo davne 1998. godine.

Milan će u derbi ući oslabljen izostankom standardnog štopera Fikaja Tomorija koji je suspendovan zbog dva žuta kartona u utakmici protiv Rome. Pošto je veteran Simon Kjaer povređen, trener "rosonera" Stefano Pijoli verovatno će umesto njega šansu da pruži Maliku Tšauu koga u Milanu vide kao naslednika velikog Paola Maldinija.

Što se tiče napada, Pioli verovatno neće menjati oprobani recept i šasu će pružiti triju Pulišć-Leao-Žiru koji je postigao sve golove za Milan u ovoj sezoni, Žiru četiri, Pulišić dva i Leao jedan.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona