U ATINI JE DRUGA PESMA: Srpska kolonija na krilima publike juri Ligu šampiona

V.D.

29. 08. 2023. u 10:41 >> 10:42

VEČERAS od 21 čas na "Olimpijskom stadionu" u Atini Panatinaikos će dočekati Bragu

У АТИНИ ЈЕ ДРУГА ПЕСМА: Српска колонија на крилима публике јури Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Pre sedam dana gledali smo jako zanimljiv susret u Bragi. Prvo poluvreme je bilo izuzetno tvrdo i završeno je bez golova, da bi u petom minutu nastavka nekadašnji omladinac Barselone Abel Ruiz doveo svoj tim u vođstvo, da bi u 73. minutu igre još jedan Španac Alvaro Đalo duplirao prednost domaćeg tima.

Kada se činilo da će se sa tim rezultatom otići na revanš u Atinu, sjajnim pasom u prostor Fotis Joanidis je pronašao Argentinca Mansinija kome nije bilo teško da u 95. minutu zatrese mrežu portugalskog tima i tako ostavi nadu svom timu da u revanšu stigne do preokreta i plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Panatinaikos pod komandom Ivana Jovanovića igra odlično. U domaćem prvenstvu su za sada odigrali samo jedan meč zbog obaveza u Evropi i slavili protiv Volosa sa ubedljivih 3:0.

U Ligi šampiona kvalifikacije su otpočeli od drugog kola gde su savladali ukrajinski Dnjepar-1 ukupnim rezultatom 5:3 dok su u trećem kolu napravili veliko iznenađenje savladavši Olimpik Marselj koji je ovog leta doveo silna pojačanja.

Viđen je uzbudljiv dvomeč. Grci su u Atini slavili minimalnim rezultatom, da bi na "Velodromu" nekadašnji šampion Evrope na poluvremenu već imao rezultat koji ga je vodio u narednu fazu. Obamejang je bio dvostruki strelac. Dok su svi čekali poslednji sudijski zvižduk desio se šok i dosuđen je jedanaesterac za Panatianikos u poslednjem minutu sudijske nadoknade zbog igranja rukom Genduzija u kaznenom prostoru. Jonidis je bio siguran sa bele tačke i otišlo se u produžetke gde nije viđen nijedan pogodak pa se pristupilo izvođenju penala. 

U penal seriji jedini neprecizan bio je povremeni reprezentativac Francuske Mateo Genduzi koji je time potvrdio ulogu najvećeg tragičara na ovom meču.

Što se gostiju iz Portugala tiče oni su krenuli od trećeg kola kvalifikacija gde nisu imali nikakvih problema da eliminišu ekipu TSC Bačke Topole. Ukupni rezultat glasio je 7:1 za ekipu sa popularnog "kamenoloma".

U domaćem prvenstvu Braga je nakon dva odigrana kola polovična. U prvoj rundi je na iznenađenje svih poražena od Famalikao, da bi u drugom kolu popravila utisak protiv Čavesa.

Očekuje se uzbudljiv revanš gde će "zeleni" na krilima publike dati sve od sebe da nakon 12 godina ostvare plasman u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

U prvoj postavi će se naći Filip Đuričić, dok verujemo da će Filip Mladenović započeti meč sa klupe. 

NAŠ TIP: 0-1I&0-2II (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!