RADNIČKI GLUMI BRAGU: Generalna proba TSC pred put u Portugal

O. M.

03. 08. 2023. u 10:36

U prvom meču drugog kola Mocart bet Superlige Srbije, Radnički će u Nišu dočekati TSC. Utakmica je na programu od 17 časova i 55 minuta na Čairu.

РАДНИЧКИ ГЛУМИ БРАГУ: Генерална проба ТСЦ пред пут у Португал

FOTO: FK Partizan

Za ekipu iz Bačke Topole ovo će biti generalna proba pred istorijski debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona i sigurno će im pobeda značiti za podizanje morala i "borbene gotovosti" pred put u Bragu. 

Radnički će želeti da upiše prve bodove ove sezone pred svojom publikom. Nišlije su u prvom kolu izgubile na gostovanju Čukaričkom, a već u drugom ih čeka još jedan težak zadatak. Čuka je rutinski stigla do 2:0, ali je Radnički propustio priliku da pri rezultatu 0:0 realizuje najstrožu kaznu. Ko zna u kom pravcu bi utakmica otišla da su Nišlije tada povele sa 1:0.

Prošle godine je uz dosta muke obezbeđen opstanak u Superligi. Šampionat su završili na 13. mestu na tabeli pa su status superligaša morali da "brane" u baražu sa ekipom Inđije. Iako je Radnički izgubio prvi duel kao gost sa 3:1, u revanšu u Nišu su došli do velikih 3:0 i opstali u najvišem razredu srpske fudbalske piramide.

TSC je prethodne sezone napravio istorijski uspeh plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvi protivnik biće mu portugalska Braga, a ako ne prođe tu zaista tešku prepreku, naći će se automatski u grupnoj fazi Lige Evrope. 

TSC je značajno promenio tim tokom letnje pauze. Najbolji strelac tima Petar Ratkov je prešao u redove austrijskog šampiona Salcburga, dok se Luka Ilić vratio sa pozajmice u Troa. U klub su kao zamene za njih stigli Petar Stanić iz Crvene zvezde i Uroš Milovanović iz Hihona.

TSC je sezonu otvorio utakmicom protiv Partizana u Bačkoj Topoli. Meč je obilovao preokretima i kontroverzama, a završen je remijem 3:3. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2024. u 19:16

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)