ŠPANIJA ZA DEVETO FINALE, UKRAJINA ZA DRUGO: Bilo je golova u susretu u grupi, biće ih i u polufinalnom okršaju

O. M.

05. 07. 2023. u 11:29

ŠPANIJA i Ukrajina sastaju se u polufinalu Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu Steaue u Bukureštu, a pobednik će se za titulu boriti sa boljim iz drugog polufinala u kome se sastaju Engleska i Izrael.

ШПАНИЈА ЗА ДЕВЕТО ФИНАЛЕ, УКРАЈИНА ЗА ДРУГО: Било је голова у сусрету у групи, биће их и у полуфиналном окршају

Foto: Profimedia

Španija i Ukrajina dolaze iz grupe B gde su se sastali pre osam dana kada je bilo 2:2. "La rohita je bila na ivici poraza pošto je gubila sa 1:0 i sa 2:1, a čak je i taj prvi gol koji je postigla zapravo bio autogol ukrajinskog veziste Želiska.

Napadač Brage i izdanak slavne Barselonine "La masije" Abel Ruiz uspeo je u 90. minutu da donese izjednačenje petostrukim šampionima Evrope kojima je to bilo dovoljno za prvo mesto u grupi zbog bolje gol-razlike.

Španija je tako otišla na Švajcarsku koju je pobedila tek posle produžetka. Almuni je doneo izjednačenje "sajdžijama" u zaustavnom vremenu, ali je defanzivac Betisa Huan Miranda, takođe polaznik "La Masije", pogodio za 2:1 krajem prvog produžetka.

Ukrajina je u četvrtfinalu imala na papiru teži zadatak jer se ukrstila sa Francuskom. Napadač Liona Rajan Čerki doveo je "plave nade" u vođstvo u 19. minutu, ali je mladi zborni tim stigao do preokreta u režiji Šahjtorovog dvojca Sudakov-Bondarenko, potpomognutog Čelsijevim Mudrikom, koji možda u dresu plavaca nije opravdao sto miliona obeštećenja, ali je na ovom Evru za mlade jedan od najboljih igrača i među zaslužnijima što se Ukrajina bori za medalje i obezbedila je plasman na Olimpijske igre.

Najveći uspeh Ukrajine na šampionatima Evrope za mlade došao je 2006. godine kada su u polufinalu na penale eliminisali reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)