"LA ROHITA" KREĆE U POHOD NA REKORDNU TITULU: Španci bez primljenog gola protutnjali kvalifikacijama

O. M.

04. 07. 2023. u 11:06

EVROPSKO prvenstvo za omladince do 19 godina nastavlja se ovog utorka utakmicama grupe B. Na stadionu Sentenari, domu mlađih kategorija malteške fudbalske reprezentacije, od 18 časova se sastaju Španija i Island.

ЛА РОХИТА КРЕЋЕ У ПОХОД НА РЕКОРДНУ ТИТУЛУ: Шпанци без примљеног гола протутњали квалификацијама

Foto: Profimedia

Španija je rekorder EP za igrače do 19 godina sa osam titula od kada se igra u formatu do 19 godina. Ako se računaju i evropska prvenstva za igrače do 18 godina (do 2002. godine) onda "la rohita" rekord deli sa Engleskom sa po 11 titula.

Španci su u drugoj, takozvanoj elitnoj rundi kvalifikacija dalje prošli na gol-razliku ispred mlade selekcije Danske. Španija i Danska odigrali su meč bez golova, a Španci su oba autsajdera u grupi savladali sa po 4:0, dok su se Danci mučili sa Ukrajinom (2:1), a lako izašli na kraj sa Luksemburgom (4:1).

U prvoj fazi kvalifikacija Španija je bila u grupi sa Belgijom (0:0) i Albanijom koju je deklasirala sa 5:0. U toj grupi trebalo je da učestvuju i mladi Rusi, ali ih je UEFA sramnom odlukom izbacila iz kvalifikacija i onemogućila im da igraju s vršnjacima.

Tako su izabranici Hosea Lane uspeli da sačuvaju mrežu na svih pet kvalifikacionih mečeva. Primili su samo jedan gol na poslednjih 15 utakmica, u prijateljskoj protiv Japana prošlog novembra (0:1), i dolaze na EP kao veliki favoriti da zamene Engleze na tronu i izdvoje se od njih na čelu večne liste osvajača.

Da Englezi ove godine nisu toliko dobri kao prošle govori i da su u elitnoj rundi kvalifikacija zauzeli drugo mesto iza današnjeg protivnika španske selekcije Islanda. Mladi Islanđani u prvoj fazi su zauzeli drugo mesto iza Francuske, a ispred domaćina turnira Škotske, a u drugom delu su iznenadili Englesku usred Roterama i sprečili "mlade lavove" da brane titulu.

Ipak, na tom turniru su pokazali i slabosti jer su sa dva igrača više jedva izvukli bod protiv Turske u 90. minutu.

Španci su na Euro došli bez zvezdice Barselone Anhrela Alarkona, dok za Island neće nastupiti najbolji igrač iz kvalifikacija Ori Oskarson (šest golova) i Kristijan Hlinson koji je doneo pomenuti bod protiv Turske.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

BRUKA NA ROLAN GAROSU: Da li je moguće da su ovo uradili Olgi Danilović nakon današnje senzacije?!