BORBA ZA PRVO MESTO: "Pastuvi" i "plave ajkule" sigurni putnici na kontinentalni šampionat

O. M.

18. 06. 2023. u 09:45

JEDNA od zanimljivijih utakmica ovog prozora kvalifikacija za Afrički kup nacija igra se ove nedelje od 18 časova na Zelenortskim Ostrvima gde domaća ekipa dočekuje nacionalni tim Burkine Faso.

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Пастуви и плаве ајкуле сигурни путници на континентални шампионат

Tanjug/AP

Iako bi pobednik drugog meča ove grupe između Esvatinija (nekadašnji Svazilend) i Togoa, teoretski mogao da se umeša u borbu za drugo mesto, time i plasman na Završni turnir koji se u januaru i februaru naredne godine održava u Obali Slonovače, male su šanse da se to i u praksi desi.

Ovo naročito stoga što je Burkina Faso već obezbedila plasman pa će imati manjak motiva u današnjem meču na kome bi "plavim ajkulama" i bod doneo gotovo izvesnu vizu za Obalu Slonovače. To bi moglo da se izjalovi samo ako Togo pobedi Esvatini a onda u poslednjem kolu nanese Zelenortskim ostrvima poraz sa tri ili više razlike. 

A Togo više nije ekipa iz vrha afričkog fudbala niti ima neka zvučna imena u evropskim klubovima, osim 19-godišnjeg veziste Fejenorda Karima Dermanea i defanzivca Hetafea Đenea.

Zanimljivo je da su se Zelenortska Ostrva i Burkina Faso sastale i u prethodnoj fazi kvalifikacija a tada su "pastuvi" pobedili sa 1:0 i to je poslednji poraz "plavih ajkula" na svom terenu. Imali su doduše i rezultatski kiks protiv Esvatinija u meču koji je završen bez golova iako je protekao u totalnoj dominaciji domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?