BELGIJANCI BEZ DE BRUJNEA NA RAZGOROPAĐENE AUSTRIJANCE: Derbi grupe "F" obećava spektakl, ali i oslabljeni "crveni đavoli" su favoriti

O. M.

17. 06. 2023. u 08:39

FUDBALSKA reprezentacija Belgije u subotu od 20.45 dočekuje Austriju u okviru kvalifikacija za Euro 2024.

БЕЛГИЈАНЦИ БЕЗ ДЕ БРУЈНЕА НА РАЗГОРОПАЂЕНЕ АУСТРИЈАНЦЕ: Дерби групе Ф обећава спектакл, али и ослабљени црвени ђаволи су фаворити

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Gosti su, pod vođstvom novog trenera Ralfa Rangnika, odlično krenuli u kvalifikacioni ciklus. Posle dva kola spadaju u retke selekcije sa stopostotnim učinkom. Prvo su savladali Estoniju sa 2:1, a potom još ubedljivije Azerbejdžan (4:1). 

S druge strane, Belgija je u martovskom ciklusu odigrala samo jedan meč i to protiv Švedske, a junak je bio Romelu Lukaku koji je ostvario het-trik.

To je jedna od retkih utakmica džinovskog centarfora u poslednje vreme u kojima je pokazao igračku klasu. Daleko lošiju formu pokazao je u finalu Lige šampiona igrajući za Inter, kada je propustio priliku da bude heroj "neroazura". Slično je bilo i na utakmici poslednjeg kola grupne faze Mundijala u Kataru, kada je protiv Hrvatske promašio nemoguće i overio sebi i svojim reprezentativnim drugovima kartu za povratak kući.

Posle pobede nad Švedskom, Belgija je odigrala prijateljski meč sa domaćinom predstojećeg Eura, Nemačkom i pobedila sa 3:2 na "Rajnstadionu" u Kelnu. I na tom meču u strelce se upisao Lukaku, pored Karaska i Kevina de Brujnea De Brujnea, koji će nažalost po "crvene đavole" zbog povrede koju je zaradio u finalu Lige šampiona propustiti ovaj meč. 

Austrija je posle kvalifikovanja na poslednje Evropsko prvenstvo u dobroj poziciji da ponovi taj uspeh. Neće biti lako u grupi sa Belgijom, ali je verovatno da će se sa Švedskom boriti za drugo mesto. 

Prethodnu Ligu nacija, Austrijanci su počeli kao iz snova, pobedom u Osijeku nad Hrvatskom. Ispostavilo se kasnije da im je to bila jedina pobeda u takmičenju koje su završili na poslednjem mestu dok Hrvatsku sutra očekuje finale protiv Španije. Ali posle katastrofalnog nastupa u Ligi nacija usledio je preporod tima i četiri uzastopne pobede. 

Početkom novembra su u prijateljskim utakmicama savladali Andoru i Italiju, a u prva dva kola kvalifikacija za Euro 2024 ostvarila je i dve pobede, obe kod kuće.

Protiv Azerbejdžana domaćin je bio ubedljiv 4:1 uz dva gola Marsela Sabicera. Tri dana kasnije Austrija je dočekala Estoniju i bilo je teže nego što se očekivalo zabeležiti drugu pobedu u kvalifikacijama. Gosti su pola sata pre kraja meča imali prednost od 1:0, da bi Austrija golovima u 68. i 88. minutu preokrenula rezultat i zabeležila tri važna boda u borbi za prva dva mesta na tabeli.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)