NIKAD SLABIJI "PANCERI" GOSTUJU U KOMŠILUKU: Poljska spremna za drugu pobedu u istoriji nad Nemačkom

O. M.

16. 06. 2023. u 08:47 >> 08:47

DOK se širom Evrope igraju kvalifikacioni mečevi za odlazak na EURO 2024, domaćin završnog turnira Nemačka igraće prijateljsku utakmicu protiv Poljske koja je slobodna u ovom terminu.

НИКАД СЛАБИЈИ ПАНЦЕРИ ГОСТУЈУ У КОМШИЛУКУ: Пољска спремна за другу победу у историји над Немачком

FOTO: AP/Tanjug

Nemačka dolazi na stadion "Narodovi" nakon što je u Bremenu ugostila selekciju Ukrajine. Bio je to 1000. meč "manšafta", a završen je nerešenim rezultatom 3:3.

"Pancere" je pred prepunim "Veserom" u vođstvo doveo ljubimac domaćih navijača Niklas Filkrug, ali je onda usledio preokret "zbirne" u režiji Viktora Cigankova koji je dva puta zatresao mrežu Nemačke, dok je između njegova dva gola Kevina Trapa savladao i njegov saigrač Antonio Ridiger. Drugi uzastopni poraz Nemačke sprečili su tek u završnici meča, u 83. i 91. minutu, Kai Haverc i Jozua Kimih. 

Prethodno je Nemačka poražena u prijateljskoj utakmici od Belgije i to na "Rajnstadionu" u Kelnu (3:2). Bio je to prvi poraz Nemačke od "crvenih đavola" još od 1954. godine.

Poslednju pobedu Nemačka je ostvarila još u martu protiv Perua, bilo je 2:0 u Majncu, a oba gola postigao je Filkrug, koji se upisao u strelce i na meču sa Belgijom. Na sedam utakmica u nacionalnom dresu postigao je ukupno sedam golova, tako da napadač Verdera polako postaje glavna uzdanica Hansija Flika, pa će predvoditi napad i protiv Poljske. 

Da li sam ili u paru sa Havercom koji ga je zamenio na poluvremenu prethodne utakmice, ostaje na Fliku da odluči. Selektor "pancera" mogao bi da napravi bar još jednu izmenu u timu, pošto je Mark-Andre ter Štegen nestrpljiv da dobije priliku, pa bi Trap mogao da mu ustupi mesto između stativa. 

Posle katastrofe na Mundijalu Poljska nije igrala prijateljske utakmice, a porazom je otvorila i kvalifikacije za Euro. Bolji su bili susedi iz Češke koji su pobedu od 3:1 pokvarili već u narednoj utakmici kad nisu uspeli da pobede slabašnu Moldaviju, tako da posle pobede Poljske nad Albanijom imaju samo bod više. Poljaci nisu blistali u tom meču sa Albanijom, ali su zasluženo pobedili golom napadača Šarlota Karola Sviderskog. Ako se desi da Česi kiksnu i u subotu protiv Farskih Ostrva, "orlovi" će imati priliku da preuzmu čelo tabele u utorak kada gostuju Moldaviji, dok će "knedličke" biti slobodne.

Poljska i Nemačka sastale su se 21 put do sada, a "orlovi" imaju samo jednu pobedu. Taj istorijski trijumf ostvarili su 2014. godine u kvalifikacijama za Euro 2016. godine, na istom ovom stadionu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-4 (kvota 1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!