DUEL NOVAJLIJA U LIGI: Nekadašnji šampion Norveške igra slabo u gostima

O. M.

10. 06. 2023. u 09:40 >> 09:40

JEDAN od derbija prve norveške lige u fudbalu biće odigran ove subote od 15 časova kada Kristijansund na istoimenom stadionu dočekuje ekipu Mosa.

ДУЕЛ НОВАЈЛИЈА У ЛИГИ: Некадашњи шампион Норвешке игра слабо у гостима

FOTO: Profimedia

Domaći tim u ovaj meč ulazi posle dva uzastopna poraza. Prvo su  izgubili od Osla sa 2:0 u prvenstvu, a usledila je eliminacija iz Kupa posle minimalnog poraza od Moldea. 

Prošle sezone ovaj tim je posle šest godina ispao iz norveške Elitne lige, što je bio šok za navijače. Ove sezone su na petom mestu sa 18 bodova iz 11 mečeva, samo dva boda od drugog mesta koje donosi direktnu promociju u viši nivo takmičenja.

Kristiansund igra odlično pred domaćom publikom. Kod kuće su osvojili 13 od ukupno 18 bodova koliko imaju. U proseku daju više od jednog i po gola po meču, ali isto toliko i primaju.

Poput Kristijansunda i Mos je novajlija u norveškoj Prvoj ligi ove godine, s tim što su "momci" došli iz trećeg razreda. Igraju dobro u ligi do sada, trenutno su na 8. mestu sa 16 bodova iz 11 utakmica, što je veliko iznenađenje. Ovaj klub je svoje zlatno doba imao krajem sedamdesetih i tokom osamdesetih godina prošlog veka kada je osvojio jedinu titulu šampiona i Kup Norveške, ali ta vremena su davna prošlost jer Mos od 2002 nije bio u eliti.

Mos je takođe imao dva poraza prošle nedelje. U prvenstvu su izgubili od Ranhajma 2:1, a u Kupu od Sondgala 2:0. U proseku postižu malo golova, jedva više od jednog gola po meču, a primaju isto toliko.

Iako sa Kristijansundom deli prvo mesto po osvojenim bodovima kod kuće, Mos u gostima stoji na dnu tabele sa samo tri boda osvojena van svog Meles stadiona.

Zanimljivo je da će ovo biti prvi susret ovih ekipa u prvenstvenim mečevima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG:  1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)