''VUČICA'' RAZOČARANA NAKON PORAZA U FINALU LIGE EVROPE: Specija bi to da iskoristi i tako opstanke u eliti

V.M.

04. 06. 2023. u 10:00

U poslednjem kolu Serije A, Roma će dočekati Speciju na ''Olimpiku''.

ВУЧИЦА РАЗОЧАРАНА НАКОН ПОРАЗА У ФИНАЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Специја би то да искористи и тако опстанке у елити

Tanjug/AP

Domaća ekipe je sve svoje snage fokusriala na Ligu Evrope u kojoj je posrnula na poslednjem stepeniku. Povela je golom Dibale u finalu, imala je sve u svojim rukama, ali auto-gol Manćinija i slabo izvođenje penala odveli su trofej u ruke gospodara tog takmičenja, Sevlje. To je bio prvi poraz Žozea Morinja u evropskim finalima, ali portugalski stručnjak je pohvalio svoju ekipu rekavši da su ''izginuli'' na terenu i da se ''mrtvi'' vraćaju u Rim.

O tome koliko je fokus Rome bio na Ligi Evrope govori da nema pobedu u Seriji sedam kola, ali i dalje je na šestom mesto koje vodi u Ligu Evrope i morala bi da trijumfuje večeras kako bi ga sačuvala.

<

Sa druge strane, Specija se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Trenutno je 17. na tabeli i ima isto bodova kao i osamnaestoplasirana Verona, ipak to joj ne znači opstanak jer ako ekipe budu jednake po poenima igraće se plej-aut.

Ekipa iz grada ljubavi takođe ima težak zadatak, jer gostuje četi Stefana Piolija u Milanu u kojem nije slavila na prethodna 62 gostovanja (30 protiv ''rosonera'', a 32 protiv Intera).

Forma Specije je veoma slaba i ''orlovi'' su na poslednjih pet utakmica osvojili samo četiri boda.

Na duelu današnjih rivala Roma je slavila sa 2:0, a generalno ''đalorosi'' su vezali tri trijumfa protiv Specije.

Verujemo da će danas upisati i četvrti uzastopni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

RUSI SLAVE: Lukavstvo je na kraju upalilo - UEFA ih je vratila u svoja takmičenja! Ne sve, ali - povratak Rusije je počeo

RUSI SLAVE: Lukavstvo je na kraju upalilo - UEFA ih je vratila u svoja takmičenja! Ne sve, ali - povratak Rusije je počeo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

26. 09. 2023. u 17:36

Komentari (0)

OVO JE MALO KO OČEKIVAO! Novak Đoković stigao u Rim (VIDEO)