SERGEJEV LACIO ODRŽAVA MESTO U VRHU: ''Vukovi'' u borbi za opstanak

V.M.

12. 05. 2023. u 10:00 >> 10:00

''NEBESKOPLAVI'' dočekuju Leće u uvodnoj utakmici 35. kola Serije A.

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО ОДРЖАВА МЕСТО У ВРХУ: Вукови у борби за опстанак

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin će u završnici prvenstva pokušati da potvrdi dobre igre koje pruža tokom čitave sezone i plasira se u Ligu šampiona. Trenutno je treći na tabeli sa 64 osvojena boda, tri manje ima petoplasirani Milan, a za petama su mu i Atalanta i Roma koji imaju 58 poena na svom saldu. Sa druge strane, Leće takođe bije bitku, ali onu za opstanak. Zauzima šesnaesto mesto na tabeli, u katastrofalnoj je formi i ima samo četiri boda više od Specije koja je prva ekipa ispod crte.

Lacio je izgleda predodređen da završi kao vicešampion iza novopečenog prvaka Napolija zahvaljujući samo jednom porazu u 14 mečeva Serije A između januara i aprila, uz sedam pobeda u poslednjih osam utakmica tog niza. Ipak, izabranici Mauricija Sarija su pali u poslednje vreme i u protekla četiri kola doživeli su tri poraza uz pobedu protiv Sasuola.

Pored svega toga, ekipa iz prestonice će sa dosta samopouzdanja dočekati uzdrmanog protivnika jer su ''nebeskoplavi'' na poslednjih pet utakmica kod kuće upisali četiri trijumfa.

Baš kao i Lacio, Leće ulazi u večerašnji okršaj sa tri poraza na poslednja četiri susreta. Neuspeh protiv Milana (2:0 na ''San Siru'') prethodio je porazima od Juventusa (1:2) i Verone (0:1). To koliko su ''vukovi'' pali u drugom delu sezone govori podatak da su u poslednjih 11 kola doživeli čak devet poraza uz pobedu protiv Udinezea (1:0) i remi sa Sampdorijom (1:1).

''Đalorosi'' nemaju velike šanse večeras jer su se sa poslednjih pet gostovanja vraćali pognute glave u Apuliju, a dodatno je poražavajuća činjenica da su na tim susretima postigli samo jedan gol.

Zanimljivo je da su ova dva tima potpuno izjednačena što se tiče skorije istorije međusobnih duela, na poslednjih pet utakmica viđene su po dve pobede na obe strane uz remi.

U redovima domaćina neće biti Kataldija, dok je pod upitnikom Vesino.

Kod gosta će odsustvovati Dermaku.

Očekujemo da Lacio nastavi sa dobrim igrama na ''Olimpiku'' i tako se osveti ''vukovima'' za poraz koji su mu naneli početkom januara kada je na ''Via del Mareu'' bilo 4:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)