VLAHOVIĆ NAMESTIO NIŠANSKE SPRAVE: Može li nastaviti dobru formu protiv ''rohiblankosa''?

V.M.

11. 05. 2023. u 09:44 >> 09:44

JUVENTUS dočekuje Sevilju u polufinalu Lige Evrope na ''Alijanc stadionu'' od 21.00.

ВЛАХОВИЋ НАМЕСТИО НИШАНСКЕ СПРАВЕ: Може ли наставити добру форму против рохибланкоса?

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je katastrofalno nastupio u Ligi šampiona, Juve se uozbiljio u Ligi Evrope i bez većih problema dogurao do polufinala. Posle ispadanja u Kupu Italije od Intera, ''staroj dami'' je samo ovo takmičenje ostalo kao šansa za trofej i Alegrijevi iazbranici će biti veoma motivisani. Ugostiće gospodare po rangu drugog Uefinog takmičenja, Sevilju. Španci su ovo takmičenje osvajali u šest navrata, podigli su formu, a ono što je impresivno je to da kada god su dolazili do polufinala trijumfovali su u Ligi Evrope i sa dosta samopouzdanja dolaze u Torino.

Nakon loše serije rezultata, ''bjankoneri'' su se konsolidovali i ostvarili dve pobede. Prvo su bili bolji od Lećea (2:1), a nakon toga i od Atalante u Bergamu (0:2). Dobra vest za fanove ''stare dame'', a i Alegrija, jeste to što je Dušan Vlahović prekinuo post, postigao je gol na oba pomenuta susreta i najavio odličan finiš sezone u kojem će biti i te kako potreban svojoj ekipi.

Što se tiče same Lige Evrope, Juventus je u nokaut fazi savladao Nant, Frajburg i Sporting, a vredi napomenuti da na poslednjih pet utakmica u ovom takmičenju domaćin nije primio nijedan gol.

Sevilja ima turbulentnu sezonu, promenila je čak tri trenera, ali izgleda da je u pravo vreme uhvatila zalet. Mendilbar je pronašao dobitnu formulu, što je i pokazao u prošlom kolu španskog prvenstva kada je nakon preokreta savladao Espanjol (3:2). ''Rohiblankosi'' su trenutno 11. na tabeli španskog prvenstva i brige oko opstanka su prebrinute.

Gost sada može da se fokusira na Ligu Evrope u kojoj je potpuni gospodar i nikada ga ne smete otpisati, što je na svojoj koži u četvrtfinalu osetio glavni favorit za osvajanje Mančester junajted koji je vodio sa 2:0 u Engleskoj, ali je na kraju poražen ukupnim rezultatom 5:2. Pre toga, Sevilja je izbacila PSV i Fenerbahče.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2015/16. kada su u odigrali dva meča u grupnoj fazi Lige šampiona, u Torinu su remizirali, dok je u Andaluziji slavio Juve sa 1:3.

U redovima domaćina neće biti De Šilja za kojeg je sezona zavšrena, dok će u redovima gosta izostati Suso, Gej, Jordan, Nianzu i Markao.

Očekujemo jednu tvrdu, dosadnu utakmicu i verujemo da će ''bjankoneri'' ostati neporaženi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri