JUVENTUS "ZABORAVIO" DA POBEĐUJE: Vlahović i dalje van stroja, Kostić prekida "post" u asistencijama?

O. M.

03. 05. 2023. u 09:24

JUVE dočekuje Leće u utakmici 33. kola italijanske Serije A.

ЈУВЕНТУС ЗАБОРАВИО ДА ПОБЕЂУЈЕ: Влаховић и даље ван строја, Костић прекида пост у асистенцијама?

Foto: Profimedia

"Stara dama" je u očajnoj formi i nanizala je već pet utakmica bez pobede u svim takmičenjima. Proteklog vikenda osvojili su "bjankoneri" samo bod protiv Bolonje i tako propustili priliku da se popnu na drugo mesto pošto je Lacio poražen u derbiju od Intera (1:3).

Juve sada ima 60 bodova, samo tri više od Intera, Milana i Rome i jasno je da će borba za Ligu šampiona biti neizvesna do samog kraja prvenstva. Razlika između drugoplasiranog Lacija i sedmoplasirane Atalante sada je samo šest bodova na isto toliko kola do kraja.

Posle gubitka dva važna boda u nedelju su se pojavile informacije da je to kraj za trenera Masimilijana Alegrija, ali su čelnici Juventusa odbacili mogućnost smene na klupi, istakavši da je "Alegri deo četvorogodišnjeg projekta koji još nije stigao ni do polovine".

Nakon što je Orsolini doveo Bolonju u vođstvo u desetom minutu, Arkadijuš Milik je u 31. promašio penal za izjednačenje ali se iskupio pola sata kasnije kada je natrčao na "odbitak" posle pokušaja Federika Kjeze. Milik će verovatno biti u špicu napada i protiv Lećea, jer članak Dušana Vlahovića još nije izlečen, a Mojze Kean odavno vuče povredu mišića.

Juventus mnogo bolje igra kod kuće gde je ove sezone izgubio samo dva puta, krajem januara od Monce i pre desetak dana od Napolija. Sa skorom od 11 pobeda i tri nerešene, uz dva pomenuta poraza, Juve ima gotovo identičan skor kod kuće kao i Napoli, razlika je jedino što je lider primio jedan gol više. Međutim, u gostima je priča potpuno drugačija i zato je sreća za Juventus što će ovaj meč igrati na svom ''Alijanc stadionu''.

Leće je proteklog vikenda savladao Udineze minimalnim rezultatom i to je prva pobeda izabranika Marka Baronija još od februara kojom su prekinuli seriju od osam utakmica na kojima je osvojen samo jedan bod. "Đalorosi" su posle ove pobede preskočili Speciju na 16. mestu na tabeli i sada imaju četiri boda više od ove ekipe i 18. Verone. Kada je Leće poslednji put ispao iz Serije A posle 32 kola je imao 29 bodova, dva manje nego sada, a na kraju te sezone 2019/20. skupio je 35 bodova.

Problem ove ekipe je efikasnost u gostima. Samo su Verona sa osam i Specija sa deset golova manje puta pogađali mrežu domaćina od ''vukova'' kojima je to pošlo za rukom 11 puta, a nijednom u poslednje četiri utakmice. Kada god postigne dva gola u gostima Leće pobedi, to se desilo četiri puta, a samo jednom kada su postigli bar jedan nisu osvojili bod, bilo je to u porazu od Rome 1:2. 

U odsustvu Dušana Vlahović čast Srbije u dresu Juventusa braniće Filip Kostić. On je najbolji asistent ekipe i treći dodavač Serije A, iza Hviče Kvarackelije i kolege iz reprezentacije Sergeja Milinković-Savića, iako nije upisao nijednu od marta i pobede nad Sampdorijom od 4:2.

Zanimljiv podatak za ljubitelje igre na golove - na poslednjih 11 Juventusovih utakmica, samo je jednom palo više od dva gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri