KO ĆE SA BOLJE STARTNE POZICIJE U PLEJ-OF? Derbi Čempionšipa igra se u Lutonu

O. M.

24. 04. 2023. u 11:10 >> 11:10

LUTON taun dočekuje Midlsbro u poslednjoj utakmici 44. kola engleskog Čempionšipa.

КО ЋЕ СА БОЉЕ СТАРТНЕ ПОЗИЦИЈЕ У ПЛЕЈ-ОФ? Дерби Чемпионшипа игра се у Лутону

Foto: Profimedia

Obe ekipe će igrati plej-of za popunu Premijer lige, iako teoretski i jedni i drugi mogu da preskoče Šefild junajted i obezbede direktnu promociju. 

Trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa ulaze u meč na "Kenilvort" roudu sa sedam, odnosno osam bodova zaostatka za "oštricama" na tabeli Čempionšipa.

Luton je svoje šanse za automatsku promociju sveo na minimum remijem u prošlom kolu protiv davljenika Redinga. Endi Kerol je četiri minuta posle vodećeg gola za Reding isključen u 55. minutu i time pomogao "šeširdžijama" da izjednače, iako im je za to trebalo 25 minuta pošto je Moris postavio konačnih 1:1 u 80. minutu.

Ipak, navijači Lutona mogu da budu zadovoljni jer su njihovi ljubimci i dalje neporaženi, sada je to niz od 11 utakmica, sedam pobeda i četiri nerešene. Za to vreme, Luton je uspeo da pobedi i Šefild i to u gostima, a samo da je nekim slučajem pobedio i na četiri utakmice u kojima je igrao nerešeno sada bi bio ispred Junajteda na tabeli, jer "oštrice" iza sebe imaju zaista fantastičnu sezonu.

Luton je obezbedio bolju poziciju u plej-ofu, pošto treće i četvrto mesto donose revanš na svom terenu, a Midlsbrou je potrebna još jedna pobeda da obezbedi isto.

Tim Majkla Karika je u prethodnom kolu ostvario pobedu nad Halom koji je vodio sa 1:0 na poluvremenu, ali su Hakni, Arčer i najbolji strelac Čempionšipa ove sezone Čupa Akpom preokrenuli sredinom drugog dela igre i tako prekinuli mini-seriju Bora od tri utakmice bez pobede.

S obzirom na nivo protivnika, malo je verovatno da će menadžer "šeširdžija" Edvards previše kombinovati tim. S druge strane, Karik nema drugog izbora, pošto je veliki broj igrača povređen, ali na njegovu sreću poslednja utakmica pokazala je da može da se osloni na igrače sa klupe koji su doneli preokret protiv Hala.

Midlsbro je pobedio sa 2:1 u prvom delu sezone, iako je Luton prvi postigao pogodak. Prošle godine u Lutonu bilo je 3:1 za "šeširdžije".

Gosti su do sada odigrali pet utakmica sa ekipama koje su trenutno iznad njih na tabeli, a u svakom od tih duela obe ekipe su postizale po gol i bilo je najmanje tri gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,35) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)