ROMA SE NAKON VELIKE EVROPSKE POBEDE OKREĆE DOMAĆEM PRVENSTVU: Borba za Ligu šampiona je u punom jeku

V.M.

24. 04. 2023. u 13:01 >> 13:01

ATALANTA će ugostiti ''vučicu'' u utakmici koja spušta zavesu na 31. kolo Serije A.

РОМА СЕ НАКОН ВЕЛИКЕ ЕВРОПСКЕ ПОБЕДЕ ОКРЕЋЕ ДОМАЋЕМ ПРВЕНСТВУ: Борба за Лигу шампиона је у пуном јеку

FOTO: Tanjug/AP

Domaći tim se nalazi u promenljivoj formi, trenutno je sedmi, zaostaje sedam bodova za Romom i Milanom koji dele četvrto mesto i morao bi da trijumfuje danas kako bi održao korak za samim vrhom tabele. Sa druge strane, ''đalorosi'' su preko nedelje savladali Fejenord sa 4:1 u revanšu četvrtfinala Lige Evrope i plasirali se u samu završnicu, pored toga su vezali tri pobede u prvenstvu i u sjajnom ritmu dočekuju ovaj susret.

Nakon što je trijumfovala protiv Empolija i Kremonezea, delovalo je da je ''boginja provincije'' uhvatila zalet, ali poraz od Bolonje i remi sa Fiorentinom su opovrgnuli tu teoriju. Ipak, ako bi danas slavila, Atalanta bi se u potpunosti priključila jako zanimljivoj trci za mesta koja vode u Ligu šampiona koja je dodatno zakuvana nakon što je Olimpijski komitet Italije vratio 15 bodova Juventusu i tako ga lansirao na treću poziciju.

Uzdanice Đanpjera Gasperinija su Ademola Lukman i Rasmus Hojlund koji su kombinovani postigli 20 golova. Posebno je na ceni danski centarfor koji je letos doveden iz Šturma za 17 miliona evra, igra odlično, prate ga veliki evropski klubovi i po italijanskim medijima se spominje da ga Atalanta neće pustiti da ide iz Bergama za manje od 60 miliona evra.

Što se tiče Rome, atmosfera u prestonici je fenomenalna. Nakon nešto slabijih rezultata u drugom delu sezone iskusni Žoze Morinjo je natempirao formu svoje ekipe za završnicu prvenstva. ''Vučica'' je vezala tri ligaške pobede bez primljenog gola (Sampdorija, Torino, Udineze), a kao šlag na torti preko nedelje je obezbeđen plasman u polufinale Lige Evrope u kojem će se sastati sa Bajerom iz Leverkuzena.

Cilj Rome je povratak u Ligu šampiona, i ''đalorosi'' su na dobrom putu da to ispune. Imaju dva načina jer pored Lige Evrope u kojoj su favoriti u polufinalu, plasman u najelitnije evropsko takmičenje mogu ostvariti preko prvenstva jer trenutno dele četvrto mesto na tabeli sa ''rosonerima''.

Sada sledi najteži deo sezone za gosta jer se u narednih mesec dana očekuju dueli sa direktnim rivalima u borbi za treće i četvrto mesto (Milan, Inter, Atlanta), ali deluje da je ''gospodin posebni'' pronašao pobedničku formulu u pravom trenutku.

Što se tiče izostanka, u redovima domaćina neće biti Hatebura, Muratorea i Rugerija, dok će kod ekipe iz večnog grada odsustvovati Rik Karsdorop, a upitni su i nastupi Smolinga i Vajnalduma koji su utakmicu sa Fejenordom završili ranije zbog povreda.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Atalanta je slavila na ''Olimpiku'' pogotkom Skalvinija krajem prvog poluvremena.

Verujemo da ćemo gledati jednu zanimljivu utakmicu u kojoj će oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!