MILAN JE PUN SAMOPOUZDANJA: Redovna mušterija dolazi na ''San Siro''

V.M.

07. 04. 2023. u 08:55

''ROSONERI'' dočekuju Empoli u okviru 29. kola Serije A.

МИЛАН ЈЕ ПУН САМОПОУЗДАЊА: Редовна муштерија долази на Сан Сиро

FOTO: Tanjug/AP

Iako domaćin nije u zavidnoj formi, prošle nedelje je u dominantnom stilu slavio protiv Napolija rezultatom 0:4 i danas će pokušati da ''potvrdi'' tu pobedu kako bi u što boljoj atmosferi dočekao prvi obračun četvrtfinala Lige šampiona koji je na programu sledeće nedelje. Sa druge strane, Empoli je prekinuo crni niz od osam ligaških utakmica bez trijumfa savladavši ekipu Lećea pogotkom Ćića Kaputa sa bele tačke.

Atmosfera u gradu mode se podiže pred ključni deo sezone, Milan očekuje susret sa Napolijem u četvrtfinalu Lige šampiona, a prošlog vikenda su pokazali da i te kako mogu da se nose sa liderom na tabeli. Sjajnu partiju pružio je prošlogodišnji MVP Serije A Rafael Leao, koji je postigao dva gola, a pored njega u dominantnoj pobedi upisali su se Braim Dijaz i Salemakers.

''Rosoneri'' su se popeli na treće mesto i očekuje ih velika borba za plasman u Ligu šampiona sledeće sezone, jer Roma i Inter imaju samo bod manje od aktuelnog šampiona, a u trci je i Atalanta koja kaska tri poena za četom Stefana Piolija.

Empoli je osvojio jako bitna tri boda protiv Lećea i sada zauzima 14. poziciju na tabeli. Ono što je bio cilj gosta na početku sezone je opstanak i izgleda da će ga bez većih poteškoća obezbediti jer je za sada osvojio 31 bod, što je čak 12 više od Verone koja grca u zoni ispadanja.

Milan dominira u međusobnim duelima sa Empolijem i danas će pokušatati da upiše petu vezanu pobedu protiv ''azura'', poslednji put kada su to učinili bilo je u periodu između 2003. i 2006. godine kada je italijanskog velikana sa klupe predvodio jedan od najboljih trenera ikada - Karlo Ančeloti.

Iako je autsajder, Empoli nije bez šansi i već je jednom ove sezone pokazao da može da odnese sa tri boda sa ''San Sira'' (''Đuzepe Meace'') kada je u 19. kolu golom Baldanzija slavio protiv Intera.

Milan nema većih problema sa izostancima (pod znakom pitanja su Ibrahimović, Kalulu i Mesias), ali sigurno je da će Pioli ''promešati karte'' kako bi njegovi izabranici što odmorniji dočekali susret sa Napolijem.

Što se tiče gosta, on će biti bez suspendovanog Tonelija i povređenog Vikarija.

Verujemo da će ''rosoneri'' rutinski odraditi posao na svom terenu i tako podići atmosferu u timu pred ključni deo sezone.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri