TREĆI OVOSEZONSKI ''DERBI ITALIJE'': ''Stara dama'' juri het-trik protiv raštimovanog Intera

V.M.

04. 04. 2023. u 14:33 >> 14:33

FUDBALERI Juventusa dočekaće ''neroazure'' u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.

ТРЕЋИ ОВОСЕЗОНСКИ ДЕРБИ ИТАЛИЈЕ: Стара дама јури хет-трик против раштимованог Интера

Foto: AP

Ljutiti rivali ponovo će ukrstiti koplja ove sezone u svom 248. međusobnom susretu. Tradicija je na strani Juvea koji je slavio 112 puta, Inter ima 75 pobeda, dok je u 60 navrata bilo nerešeno. Ovo će biti treći ovosezonski derbi, a na prva dva je ''stara dama'' upisala pobede, na ''Alijanc stadionu'' 2:0, a na ''Đuzepe Meaci'' 0:1 kada je gol postigao Filip Kostić. 

Iako su svi mislili da nema šanse da se Juve domogne Lige šampiona kada mu je savez oduzeo 15 bodova, italijanski velikan se nije predavao i po ko zna koji put je pokazao o kakvom klubu se radi. Trenutno se nalazi u seriji od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, zauzima šesto mesto na tabeli Serije A i prišao je četvrtoplasiranom Interu na samo minus šest. 

Masimilijano Alegri radi fantastičan posao sa svojim izabranicima koje je kritikova za vikend iako su savladali Veronu sa 1:0 rekavši da to nije bio baš dobar nastup i da moraju biti bolji. Osobina odličnih igara Juventusa je tvrda odbrana, što i govori podatak da je trijumf protiv Verone bio 20. ove sezone rezultatom 1:0.

''Stara dama'' takođe traži plasman u Ligu šampiona preko Lige Evrope u kojoj je dogurala do četvrtfinala u kojem će se sastati sa Sportingom. 

Inter je za vikend doživeo četvrti poraz na poslednjih šest utakmica izgubivši od Fiorentine na ''Đuzepe Meaci'' sa 0:2. Ono što dodatno brine navijače je to što je Inter svoj poslednji pogodak postigao protiv Specije pre skoro mesec dana, što znači da nije zatresao mrežu punih 277 minuta. Dobra forma iz prvog dela sezone drži ''neroazure'' u vrhu tabele na četvrtoj poziciji, ali ako ubrzo nešto ne promene, teško da će na njoj ostati.

Simoneu Inzagiju se stolica ozbiljno drma, ali ono što ga održava na njoj su dobre igre u Ligi šampiona u kojoj je Inter dogurao do četvrtfinala po prvi put nakon 11 godina i u njemu će igrati sa Benfikom.

Ove dve ekipe su prošle sezone odigrale jedno od boljih finala Kupa Italije u skorije vreme. Inter je poveo preko Barele u sedmom minutu, Juve je odgovorio početkom drugog poluvremena golovima Aleksa Sandra i Vlahovića, ali to nije bilo dosta za trofej jer je u samoj završnici Čalhanoglu poravnao sa bele tačke. Ušlo se u produžetke u kojima je Perišić sa dva gola osvojio osmi kup u istoriji za tadašnjeg prvaka Italije.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna