MANČESTER JE NEZAUSTAVLJIV NA ''OLD TRAFORDU''! ''Paunovi'' su smenili trenera

V.M.

08. 02. 2023. u 14:56 >> 14:56

LIDS večeras gostuje ''crvenim đavolima''.

МАНЧЕСТЕР ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ НА ОЛД ТРАФОРДУ! Паунови су сменили тренера

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin se vratio na pobedničke staze u prošlom kolu kada je savladao Kristal palas sa 2:1 i trenutno je treći na tabeli Premijer lige, sa druge strane Lids je nakon sedam ligaških utakmica bez pobede smenio trenera Džesija Marša, a uprava mu i dalje nije našla zamenu.

Mančester igra odlično u drugom delu sezone. Izabranici Erika ten Haga su osvojili 42 boda za sada uz gol-razliku 34:26 i nalaze se na mestu koje vodi u Ligu šampiona. Na poslednjih pet ligaških utakmica imaju tri pobede uz po remi i poraz. Pored dobrih partija u ligi, ''crveni đavoli'' sjajno nastupaju u Liga kupu.

Domaćin je prošle nedelje savladao Notingem forest u revanš utakmici polufinala i tako je kupio kartu za finale u kojem će ukrstiti koplja sa razigranim Njukaslom. Nosilac ekipe je Markus Rašford koji pruža neverovatne partije u 2023. godini, na deset utakmica u nastavku prvenstva postigao je osam golova i podelio tri asistencije. Junajted je zabeležio fantastičnih 13 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima na svom terenu i večeras će pokušati da produži taj niz.

Lids se nakon serije loših rezultata nalazi na 17. mestu i samo zbog bolje gol-razlike u odnosu na Everton nalazi se van zone ispadanja. Za vikend je izgubio od Notingem foresta 1:0, to je bila kap koja je prelila čašu i uprava je uručila otkaz Džesiju Maršu koji je bio na čelu kluba skoro godinu dana. ''Paunovi'' igraju jako loše u gostima ove sezone, na deset utakmica van ''Eland rouda'' osvojili su samo pet bodova.

Na prethodna četiri duela ovih timova Mančester junajted je upisao tri pobede uz remi. Najskoriji meč im je bio 20. februara 2022. godine kada su ''crveni đavoli'' slavili rezultatom 2:4.

Erik ten Hag ima dosta problema u veznom redu jer će danas odsustvovati Kazemiro i Eriksen, uz njih neće biti Marsijala i Donija van de Beka, dok su pod znakom pitanja Skot Mektominej i Dalo.

Lids u Mančester dolazi bez Dalasa, Foršoa, Greja, Perkinsa i Rodriga, nakon suspenzije u startnu postavu se vraća Robin Koh, dok je moguće i da će dugo odsutni Samervil dobiti priliku od prvog minuta.

Očekujemo da Junajted odradi posao kod kuće i upiše nova tri boda. Odsustvo Kazemira će biti problem za sumnjivu odbranu domaćina tako da je moguće da i Lids postigne gol na susretu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna