BAJER U SJAJNOJ SERIJI: Mogu li ''milioneri'' da zaustave domaćina u pokrajinskom derbiju?

M.T.

29. 01. 2023. u 09:48

''Farmaceuti'' imaju pet pobeda u nizu u Bundesligi.

БАЈЕР У СЈАЈНОЈ СЕРИЈИ: Могу ли милионери да зауставе домаћина у покрајинском дербију?

Foto: Profimedia

Bilo je potrebno malo vremena, ali Bajer iz Leverkuzena počeo je da igra odlično pod Ćabijem Alonsom i beleži odlične rezultate, a priliku da potvrde dobru formu ''farmaceuti'' će imati danas od 17.30 kada će dočekati Borusiju Dormtund u 18. kolu Bundeslige, u derbiju pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.

Početkom oktobra je Ćabi Alonso seo na klupu Bajera koji je bio u zoni ispadanja, ali se mnogo toga preokrenulo za ''farmaceute''. Bilo je potrebno vreme pošto je Bajer i sa Alonsom na klupi pobedio samo jednom na sedam utakmica u svim takmičenjima, ali je sada u seriji od pet pobeda u Bundesligi.

U prethodnom kolu Bajer je savladao Bohum sa 2:0 i nastavio svoj napredak na tabeli. ''Farmaceuti'' su sada na devetom mestu sa 24 osvojena boda i više ni pozicije koje vode u evropska takmičenja ne deluju daleko pošto Bajer ima sedam bodova manje upravo od Borusije Dortmund na šestom mestu i osam od petoplasiranog Ajntrahta.

Pauza u Bundesligi zbog Svetskog prvenstva u Kataru, pozitivno je delovala na Borusiju Dortmund. ''Milioneri'' su na pauzu otišli sa dva uzastopna poraza, a u nastavku sezone su ostvarili obe pobede, protiv Augzburga i Majnca u prethodnom kolu. Ekipa Edina Terzića sada je šesta sa 31 poenom, jednim manje od Ajntrahta i tri manje od Frajburga koji drži poslednju poziciju koja vodi u Ligu šampiona i ''milionerima'' je potreban dobar rezultat protiv Bajera kako bi održali korak sa konkurentima na tabeli.

Trener Bajera Ćabi Alonso ima prilično dobru kadrovsku situaciju pošto za meč protiv Borusije Dortmund ne može da računa samo na Čarlsa Arangiza i Patrika Šika dok su svi ostali na raspolaganju.

Na drugoj strani, Edin Terzić je i dalje bez Tome Menijea, Abdulaja Kamare i Mateu Moreja, dok će verovatno i Marko Rojs izostati pošto je propustio oba meča u nastavku sezone zbog bolesti. U tim će se vratiti Džad Belingem koji je duel protiv Majnca propustio zbog žutih kartona.

Bajer i Borusija su u prethodnih deset međusobnih mečeva samo na jednoj utakmici postigli manje od tri gola i to na poslednjoj koju su ''milioneri'' rešili u svoju korist minimalnim rezultatom. Bila je to sedam pobeda Borusije u odigranih deset mečeva, dok su ''farmaceuti'' ostvarili tri pobede, a deset utakmica traje i serija ova dva tima bez remija.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)