BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Domaćin je doživeo šok pre nekoliko dana

V.M.

25. 01. 2023. u 08:53

FRAJBURG dočekuje Frankfurt od 20.30 u utakmici 17. kola Bundeslige.

БОРБА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Домаћин је доживео шок пре неколико дана

Foto: Profimedia

Nemački fudbal se vratio proteklog vikenda i sada nas preko nedelje očekuje novo kolo. Domaćin je nakon odličnog prvog dela sezone pre par dana raskomadan na deliće od strane Volfsburga koji ga je dominatno savladao sa 6:0. Ajntraht je nastavio sa dobrim igrama i pobedom nad Šalkeom od 3:0 zauzeo je treće mesto na tabeli Bundeslige.

Frajburgu je prošle sezone Liga šampiona izmakla u poslednjih par kola, a ove sezone se takođe bori za plasman u to takmičenje. Trenutno je peti na tabeli i ima isto bodova kao današnji protivnik i Union Berlin koji su ispred njega jer ima lošiju gol-razliku. Ekipa Kristijana Štrajha igra veoma dobro na svom terenu ove sezone, kod kuće je na sedam utakmica osvojila 16 bodova. Domaćin ima priliku da se pobedom vrati u sam vrh tabele i nada se da to može da učini pred punim tribinama ''Evropa-park stadiona''. Frajburg je na pripremama odigrao šest utakmica u kojima je upisao tri trijumfa i isto toliko remija.

Ajntraht se nalazi u sjajnom ritmu i neporažen je u prethodna četiri kola. Zaostaje šest bodova za liderom Bajernom koji je sinoć remizirao sa Kelnom i ako trijumfuje na večerašnjem susretu, prići će mu na samo tri poena zaostatka pred njihov međusobni okršaj ovog vikenda. Frankfurt je jedan od najboljih gostiju u Bundesligi, na sedam utakmica van svog stadiona pokupio je 14 poena. ''Orlovi'' su napadački veoma raspoloženi ove sezone i postigli su 35 golova u dosadašnjem toku prvenstva. Dva najbolja strelca ekipe su Kamada i Lindstrom koji su po sedam puta tresli mrežu protivnika.

Na prethodnih pet međusobnih susreta blagu prednost ima gost. Ajntraht je slavio dva puta uz isto toliko remija i pobedu Frajburga.

Domaćin će biti bez Salaja, dok je pod upitnikom Grifo.

Ekipa Olivera Glasnera će na večerašnjem susretu biti bez Din Embimbe, Pelegrinija, Tute i Veniga.

Očekujemo kvalitetnu utakmicu između dve jake ekipe. Ovi timovi su poprilično ujednačeni i verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna