TEŠKO VEĆ U ŠESNAESTINI FINALA: Sudar Espanjola i Selte u Kupu kralja

M.T.

03. 01. 2023. u 09:53

KOLIKO je bitan Kup pored borbe za opstanak?

ТЕШКО ВЕЋ У ШЕСНАЕСТИНИ ФИНАЛА: Судар Еспањола и Селте у Купу краља

Foto: EPA

Prvi meč koji će neko od klubova La lige odigrati u novoj godini neće biti u borbi za bodove u španskom šampionatu, već utakmice šesnaestine finala Kupa kralja. Među tim ekipama nalaze se Espanjol i Selta koji će ukrstiti koplja večeras od 19 časova na stadionu ''RCDE''. Ipak, kada se uzme u obzir situacija ovih timova u La ligi i činjenica da im predstoji borba za opstanak, pitanje je koliko im je stalo do takmičenja u Kupu kralja.

Espaljol je imao veoma težak meč za vikend u gradskom derbiju protiv Barselone, čija uvertira nije bila nimalo dobra pošto je napadaču Barse Robertu Levandovskom pred sam meč ukinuta suspenzija od tri utakmice zbog crvenog kartona. Bili su besni u Espanjolu, ali su na terenu ipak uspeli da osvoje bod u utakmici gde su viđena dva crvena kartona i mnogo oštrih startova.

Taj bod nije doneo mnogo Espanjolu, mada je najvažnije što je tim Dijega Martineza ostao neporažen i sada se nalazi na 16. mestu u La ligi sa 13 osvojenih bodova, koliko ima i Selta na 17. mestu, jednim više od Sevilje koja je prvi tim ispod crte, ali će biti izuzetan motiv za večerašnji meč. Espanjol je u prvoj rundi kupa bio slobodan, da bi zatim u drugoj i trećoj savladao Rinkon i Atletiko Paso.

Poput Espanjola, Selta je takođe remizirala u prethodnom kolu i to protiv Sevilje, još jednog tima koji će se izvesno je boriti za opstanak. Ekipa iz Galicije takođe je u donjem domu španskog šampionata zajedno sa Espanjolom i pitanje je kome od njih odgovara da troši energiju u kupu pošto će im sve snage biti potrebne za opstanak. U prvom kolu kupa Selta je bila slobodna, da bi zatim lako izašla na kraj sa Algarom i Gernikom za plasman u šesnaestinu finala.

Trener Espanjola Dijego Martinez za ovaj meč u kupu neće moći da računa na Keidi Barea, Pola Lozana, Luka Koleoša zbog povreda, dok je Dani Gomez suspendovan. Za razliku od njega, Karlos Karvahal ima na raspolaganju kompletan igrački kadar pošto su svi u timu zdravi, pa će Selta, osim u slučaju da Karvahal bude želeo da kombinuje, protiv Espanjola istrčati u najjačem sastavu.

U poslednjih deset međusobnih susreta ova dva tima remi je najčešći rezultat. Čak sedam puta su u tih deset mečeva Espanjol i Selta odigrali nerešeno. Espanjol je uspeo da dođe do dva trijumfa za isto vreme, dok je Selta samo jednom proslavila pobedu. U Kupu kralja se nisu sastali 11 godina, a katalonski tim je tri puta uspevao da prođe posle dvomeča sa Seltom u narednu rundu, dok je tim iz Galicije jednom bio uspešniji.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri