KOMPANIJEVA MAŠINERIJA MELJE SVE PRED SOBOM: Može li Svonsi da je zaustavi?

V.M.

02. 01. 2023. u 09:58

ZANIMLjIVA utakmica 26. kola Čempionšipa odigraće se u Velsu od 16 časova.

КОМПАНИЈЕВА МАШИНЕРИЈА МЕЉЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Може ли Свонси да је заустави?

Foto: Profimedia

Svonsi je pobedom u prošlom kolu protiv Votforda prekinuo seriju loših rezultata i nada se da sa par dobrih utakmica može da konkuriše za neko od mesta koja vode u plej-of za Premijer ligu. Barnli dominira, vezao je pet pobeda u Čempionšipu, prvi je na tabeli i smeši mu se ekspresan povratak u elitu.

Domaćin je prošle nedelje prekinuo niz od osam kola bez pobede savladavši Votford na svom terenu sa 4:0. Svonsi je dugo bio u vrhu, ali je serijom loših rezulata pao na tabeli i sada zauzima 12. poziciju sa 35 osvojenih bodova. Šestoplasirani Sandelernd mu beži samo tri poena tako da se nalazi blizu mesta koje vodi u plej-of za Premijer ligu. ''Labudovi'' igraju dosta dobro na svom terenu, na 12 utakmica kod kuće pokupili su 20 bodova. Velšani vole da igraju na golove što i govori njihova gol-razlika koja nakon 25 odigranih kola iznosi 35:34. Izabranici Rasela Martina će hteti da pobedom započnu 2023. godinu i tako se približe samom vrhu tabele.

Barnliju se smeši ekspresan povratak u elitu, a uz to i titula prvaka Čempionšipa. ''Klaretsi'' igraju fenomenalno i zabeležilu su devet pobeda u prethodnih 10 utakmica, a trenutno su u seriji od pet vezanih trijumfa. Prošle nedelje su na neugodnom gostovanju u Stouku slavili sa 0:1, gol odluke postigao je Kalen u 61. minutu. Komapnijeva četa je najbolji napad lige i postigla je čak 50 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja. Gost je napravio sjajan posao dovođenjem Venasana Kompanija na klupu, belgijski stručnjak radi fenomenalan posao sa grupom mladih igrača koji pokazuju svoj potencijal. Barnli je prvi na tabeli sa 53 osvojena boda, tri više od Šefild junajteda koji mu je najbliži pratilac. Prošle godine je ispao iz Premijer lige ali izgleda da će se vratiti u nju nakon samo jedne godine odsustva.

U prethodnih pet međusobnih susreta viđene su tri pobede Svonsija, uz dva trijumfa Barnlija.

Domaćin će na ovom meči biti bez Volša, dok je pod upitnikom Obafemi.

Kompani ne može da računa na Vitinja i verovatno Vestvuda koji je dugo odsustvovao zbog povrede i nije spreman za 90 minuta.

Očekujemo jako interesantnu utakmicu, verujemo da Barnli ima kvalitet za pobedu ali rezultati oko Nove godine u Engleskoj umeju da iznende tako da mislimo da je najbolje odigrati da gost neće izgubiti i da će biti golova na utakmici.

NAŠ TIP: H2&2+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!