BORJAN ČUVA ČAST KANADE: Maroko ne sme da izgubi

M.T.

01. 12. 2022. u 14:40 >> 14:40

MAROKANCI sve imaju u svojim rukama.

БОРЈАН ЧУВА ЧАСТ КАНАДЕ: Мароко не сме да изгуби

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacija Kanade izgubila je sve šanse za plasman u osminu finala na Svetskom prvenstvu u Kataru i današnji meč od 16 časova na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi protiv Maroka, u okviru poslednjeg kola grupe "F", fudbaleri zemlje javorovog lista igraju samo za čast i ponos.

Kanađani su odigrali odličan meč u prvom kolu kada su minimalno poraženi od Belgije i čak propustili priliku da iskoriste jedanaesterac, što je možda moglo da dovede i do drugačijeg ishoda meča. U drugom kolu su ekspresno poveli protiv Hrvatske, ali su se povukli i posle pola sata vođstva Hrvati su relativno brzo stigli do preokreta, a potom i do ubedljivog trijumfa.

Ekipa selektora Džona Herdmana izgubila je tim porazom sve šanse za plasman u osminu finala, ali može da utiče na rasplet u grupi. Probaće Kanađani da makar osvoje neki bod, a ovaj Mundijal im je bio solidna priprema za naredni koji će organizovati zajedno sa Meksikom i Sjedinjenim Američkim Državama.

U grupi "F" ima nekoliko potencijalnih scenarija kada je u pitanju plasman u osminu finala, ali najvažnije za Maroko je da sudbinu u potpunosti drži u svojim rukama. ''Lavovi Atlasa'' odigrali su dva veoma dobra meča u Kataru, remiziravši sa Hrvatskom, a zatim na delu pokazavši trijumfom protiv Belgije da je vreme ''crvenih đavola'' prošlo, ako je ikad i bilo.

Računica Maroka protiv Kanade je jednostavna, jer je timu selektora Valida Regraguija za plasman u osminu finala neophodna pobeda ili remi protiv Kanade. Poraz bi zakomplikovao situaciju Maroku jer bi u tom slučaju Hrvatska morala da izgubi sa dva gola više u odnosu na poraz Maroka ili da Belgija izgubi taj duel kako bi Maroko prošao dalje. Postoji i scenario u slučaju poraza Maroka sa četiri ili više golova razlike i tada bi remi Hrvatske i Belgije izbacio Maroko sa Mundijala.

Kanadski selektor Džon Herdman je pred dilemom za ovaj meč, da li da izvede najjači sastav kako bi Kanada osvojila prve bodove u Kataru ili da ipak pruži priliku igračima koji su bili u drugom planu. Ono što je najvažnije, Kanada nema problema sa povređenim igračima i Herdman može da računa na kompletan tim. Selektor Maroka Valid Regragui verovatno neće menjati ništa u timu u odnosu na onaj koji je savladao Belgiju, a nema ni razloga pošto su svi igrači zdravi.

Ovo će biti četvrti međusobni meč Kanade i Maroka, a ''lavovi Atlasa'' uspeli su da ostvare dva trijumfa protiv Kanađana, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)