SRPSKI TRIO STIŽE NA "OLIMPIKO": Romi očajnički treba pobeda

V.D.

13. 11. 2022. u 10:08

U okviru 15. kola Serije A, "vučica" danas od 15 časova mora da savlada Torino ako želi da se vrati u vrh tabele.

СРПСКИ ТРИО СТИЖЕ НА ОЛИМПИКО: Роми очајнички треба победа

FOTO: EPA

Ekipa Rome se jedno vreme nalazila na trećem mestu na tabeli, ipak u poslednja četiri kola imaju samo jednu pobedu i sada zauzima sedmo mesto. Ukoliko žele da se vrate u sam vrh Serije A pobeda je imperativ protiv Torina koji se razigrao u poslednje vreme i ima tri pobede u prethodne četiri utakmice.

"Vučica" je poprilično dobro otvorila sezonu, ali sada se nalazi u padu forme. Preko nedelje je delovalo da će osvojiti tri boda na ''Mapei stadionu'' kada je Ejbraham postigao vodeći pogodak u 80. minutu, ipak Pinamotni je poravnao rezultat par minuta kasnije i tako ih ostavio bez čitavog plena.

Romi očajnički fali Paolo Dibala kojeg muči povreda, on je poslednji meč odigrao protiv Lećea pre mesec dana, a izabranici Žožea Murinja su od tad u ligi na pet obračuna osvojili samo sedam bodova. Što se tiče Lige Evrope tu su zauzeli drugo mesto u svojoj grupi i u šesanestini finala igraće sa Salcburgom. Priliku za svoj prvi gol u Seriji A za ekipu iz prestonice imaće Andrea Beloti koji igra protiv svog bivšeg kluba u kojem je proveo sedam sezona.

''Bikovi'' se nalaze u odličnom ritmu i trenutno zauzimaju devetu poziciju na tabeli sa 20 osvojenih bodova. U prethodna četiri kola imaju poraz i tri pobede, od kojih je najskorija bila preko nedelje kada su savladali Sampdoriju Dejana Stankovića sa 2:0 golovima Radonjića i Vlašića. Ekipu sa klupe predvodi Ivan Jurić koji je pravio odlične rezultate sa Veronom a sada je to nastavio i u Torinu. U kupu su porazili Ćitadelu i u osmini finala će ukrstiti koplja sa Milanom kojeg su porazili pre par kola. 

Tradicija je na strani Rome koja je slavila četiri puta u prethodnih pet duela ovih ekipa uz jednu pobedu Torina. Poslednji put su se susreli 20. maja kada je na ''Olimpijskom stadionu'' u Torinu bilo 0:3.

Žože Murinjo ima velikih problema sa izostancima, Vajnaldum, Spinacola i kapiten tima Lorenco Pelegrini sigurno neće biti na terenu, dok je pod upitnikom i Paolo Dibala koji je konačno počeo da trenira, ipak očekuje se da ne rizikuje svoj nastup na Svetskom prvenstvu.

Sa druge strane, Torino će biti bez Ola Ine, Pera Shursa i srpskog reprezentativca Saše Lukića kojeg muči povreda ali će biti spreman za Katar.

Očekujemo zanimljivu utakmicu u kojoj će biti golova, na prethodnih pet susreta ovih ekipa palo je čak 17 pogodaka.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere