RAJKOVIĆ SPUŠTA RAMPU ATLETIKU: Majorka u usponu forme

M.T.

09. 11. 2022. u 14:51 >> 14:51

DOMAĆIN je u seriji od tri meča bez poraza.

РАЈКОВИЋ СПУШТА РАМПУ АТЛЕТИКУ: Мајорка у успону форме

Foto: Profimedia

Majorka je u poslednje vreme uspela da podigne formu i ostvari nešto bolje rezultate, a veoma težak ispit očekuje je večeras od 21.30 u okviru 14. kola španskog prvenstva pošto na stadion ''Vizit Majorka'' stiže Atletiko Madrid.

Prošle sezone Majorka je zahvaljujući jednom bodu ostala u La Ligi, a tokom leta tim je pojačan i napravljena je ekipa koju je znatno teže savladati. Pod vođstvo Havijera Agirea, Majorka je imala određenih problema na startu šampionata, ali je posle dva uzastopna poraza uspela da u naredna tri kola od mogućih devet osvoji sedam bodova.

Pobedama na gostovanjima protiv Valensije i Viljareala u prethodnom kolu uz remi sa Espanjolom, Majorka je uspela da napreduje na tabeli i trenutno je na 12. poziciji sa 16 osvojenih bodova, a najjače oružje Agirijeve ekipe je Vedat Murići koji je postigao sedam golova na 11 mečeva španskog šampionata.

Atletiko Madrid u ovaj meč ulazi u lošijoj formi od Majorke. ''Jorgandžije'' su u poslednjih pet kola španskog prvenstva ostvarili dve pobede, dva remija i poraz, ali su u poslednja dva kola bez pobede pošto su poraženi od Kadiza, dok su prošlog vikenda remizirali sa Espanjolom iako su imali igrača više. Računajući i Ligu šampiona u kojoj je ekipa Dijega Simeonea osvojila poslednje mesto u grupi, Atletiko je bez pobede u poslednje četiri utakmice. Uprkos svim problemima Atletiko je i dalje u veoma dobroj poziciji pošto se nalazi na trećem mestu u šampionatu sa 24 boda, iza Real Madrida i Barselone.

Oba tima imaju odličnu kadrovsku situaciju pošto nemaju povređenih igrača, a jedini problem su im suspenzije zbog kartona. Majorka će biti bez Pabla Mafea koji odrađuje suspenziju zbog direktno dobijenog crvenog kartona protiv Espanjola pre dve nedelje. Atletiko Madrid posle dužeg vremena nema nikog od igrača na listi povređenih pošto su se u tim vratili Janik Karsako i Markos Ljorente, ali zbog kartona ipak neće biti potpuno kompletni pošto će meč protiv Majorke propustiti Hoze Marija Homenez i Žoao Feliks.

Majorka se ispostavila kao prilično nezgodan protivnik Atletiku pošto su u prethodnih deset međusobnih mečeva oba tima ostvarila po tri trijumfa, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. Prošle sezone Majorka je oba puta savladala Atletiko.

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave