ZVEZDA MORA DA SE PROBUDI! Bodovi su neophodni za nastavak evropske priče

V.D.

06. 10. 2022. u 15:06 >> 15:06

SRPSKI šampion u igri ima još 12 bodova

ЗВЕЗДА МОРА ДА СЕ ПРОБУДИ! Бодови су неопходни за наставак европске приче

FOTO: M. Vukadinović

U četvrtak od 18.45 očekuje se spektakl na stadionu "Rajko Mitić", gde će Crvena zvezda ugostiti mađarskog šampiona, ekipu Ferencvaroša u okviru trećeg kola grupe "H" Lige Evrope.

Ove dve ekipe u meč ulaze u različitom raspoloženju. Srpski šampion je nakon dva kola i dva poraza od Monaka (0:1) i Trabzona (1:2) na poslednjem mestu u grupi, dok je Ferencvaroš lider grupe sa maksimalnim učinkom.

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji nacionalnog šampionata, sa osvojenih 29 bodova i dve utakmice koje nisu odigrane. "Crveno-beli" su ostvarili ukupno devet pobeda, kao i dva remija, a o odličnim partijama u Superligi svedoči i gol-razlika 34:5. Na poslednjem meču, koji je odigran za vikend na stadionu "Karađorđe", crveno-beli su savladali ekipu Mladost GAT rezultatom 4:0, a strelci su bili dva puta Mirko Ivanić zatim Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

FOTO: AP

Ferencvaroš je lider mađarskog šampionata sa 18 osvojenih bodova posle sedam odigranih mečeva, uz gol-razliku 18:3. "Zeleni" su u poslednjem meču poraženi od ekipe Kečkemeta rezultatom 2:0 i tako su pokvarili stoprocentni učinak koji su imali do tada.

Popularni "fradi" igraju u Evropi fenomenalno ove sezone. Nakon pobede sa igračem manje protiv turskog šampiona rezultatom 3:2, u drugom kolu su napravili veliko iznenađenje minimalnom pobedom nad Monakom u Kneževini, tako da će na gostovanju u Beogradu dati sve od sebe kako bi nastavili pobednički niz.

Na konferenciji za novinare trener Milojević i jedan od najboljih igrača Crvene zvezde Mirko Ivanić bili su optimisti i veruju u pobedu svog tima.

Po poslednjim informacijama večeras neće igrati Osman Bukari zbog povrede a neizvestan je i nastup Nemanje Milunovića. U timu neće biti Kings Kangva koji je zaradio crveni karton na utakmici protiv Trabzona dok će isti slučaj biti i u ekipi Ferencvaroša, gde će odsustvovati samo Eldar Ćivić koji je dobio suspenziju na dva meča zbog grubog prekršaja u meču protiv turskog šampiona.

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda i Ferencvaroš su do sada odigrali svega dve zvanične utakmice u istoriji i to daleke 1975. godine. U prvom meču polufinala Kupa kupova Zvezda je doživela poraz u prestonici Mađarske, da bi u istorijskom meču na popularnoj "Marakani" koji je odigran 23. 4. 1975. godine rezultat na semaforu bio 2:2.

Taj susret zauvek će ostati upisan u istoriji Crvene zvezde zlatnim slovima, kao najposećenija utakmica na ovim prostorima. Tom prilikom, na tribinama stadiona našlo se oko 110 hiljada gledalaca, što je i dan-danas apsolutni rekord. 

Sigurno je da se ta poseta neće ponoviti u četvrtak, ali verujemo da će atmosfera biti sjajna jer je ovo možda i odlučujuća utakmica za nastavak Zvezdine evropske priče u ovoj sezoni. 

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)