NAVIJAČI ŽIVE ZA OVAKVE MEČEVE: Veliki londonski derbi na "Emirejtsu"

Novosti online

01. 10. 2022. u 08:23

UTAKMICA 9. kola Premijer lige.

НАВИЈАЧИ ЖИВЕ ЗА ОВАКВЕ МЕЧЕВЕ: Велики лондонски дерби на Емирејтсу

FOTO: EPA

Fudbaleri Arsenala dočekaće Totenhem na "Emirejtsu" u velikom londonskom derbiju. Utakmica za koju žive navijači pomenutih klubova na programu je od 13.30 u okviru devetog kola Premijer lige. Biće ovo duel ekipa koje se nalaze na prvom, odnosno trećem mestu. Razlika je samo jedan bod, a ukoliko "pevci" savladali pulene Mikela Artete sešće na tron makar do kraja meča Mančester sitija. 

Uspele su "tobdžije" da u prethodnoj rundi preskoči još jednu minu, lako su slavili na gostovanju Brentfordu (3:0). Plašili su se u Londonu gostovanja na "Komjuniti stadionu", pošto Mikael Arteta nije mogao da računa na Zinčenka, Smita, Elnenija i Emila Smita Roua. Međutim, Španac je perfektno odradio zadatak, najviše zahvaljući proverenom tandemu Saka-Žesus.

Ponovo je na visini zadatka bio Bukajko Saka, prvi arhitekta igre trenutno lidera Premijer Lige, te napadač Gabijel Žezus koji se već sedmicama pokazuje da je pravi bingo prelaznog roka.

Vrlo uplašeni i dezorjentisani Brentford nije mogao da isparira rasploženoj četi iz Londona. Na stranu konačan rezultat, Arsenal je pokazao da je za današnjeg rivala druga dimenzija. Govore o tome i neki statistički podaci. Arsenal je stvarao i promašivao šanse, imao 11 šuteva ka golu Brentforda, trostruko više tačnih pasova.

U novu premijerligašku sezonu ušao je uz epitet najboljeg strelca iz minule, ali je post na osam zvaničnih utakmica bio povod da Hjon Min Son susret sa Lesterom dočeka na klupi. Odluka Antonija Kontea međutim nije se negativno odrazila na Korejca, naprotiv inspirisan i željan da se dokaže, na najbolji način je iskoristio šansu ukazanu posle sat vremena igre, pri rezultatu 3:2 i het-trikom potpisao ubedljivo slavlje "pevaca" u 8. kolu - 6:2.

Očekuje nas fenomenalna atmosfera i pun stadion u prestonici Engleske. Ovakvi mečevi su poslastica za sve ljubitelje fudbala, a golovi bi bili samo "šlag na torti". Prethodni međusobni duel velikih rivala odigran je 12. maja, Totenhem je slavio na svom stadionu sa ubedljivih 3:0.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!