VELIKANI GAZE KA ELITI! Okršaj posrnulih četvorostrukih šampiona

V.D.

21. 09. 2022. u 14:09 >> 14:09

U noći između srede i četvrtka očekuje nas jako zanimljiv derbi meč 31. kola brazilske Serije B

ВЕЛИКАНИ ГАЗЕ КА ЕЛИТИ! Окршај посрнулих четвороструких шампиона

Foto: Profimedia

Ove sezone se u Seriji B takmiče tri velikana brazilskog fudbala koji se nadaju povratku u elitu, a kako stvari trenutno stoje na dobrom su putu da ostvare svoje ciljeve.

U noći između srede i četvrtka od 2 časa na "Mineirao" stadionu u Belo Horizonteu u jednom od tri velika derbija drugog ranga brazilskog fudbala lider Kruzeiro će dočekati Vasko.

Ekipa iz Belo Horizontea, koja je u većinskom vlasništvu čuvenog "Zube" Ronalda, igra sjajno ove sezone i sva je prilika da ćemo ih nakon tri sezone ponovo gledati u elitnom rangu. Navijači popularnih "lisica" sa tugom se sećaju 8. decembra kada su na istom ovom stadionu poraženi od Palmeirasa sa 2:0 i kada su prvi put u svojoj istoriji ispali iz najvišeg ranga.

Puleni trenera Paula Pecolana se nalaze na ubedljivoj prvoj poziciji nakon 30 odigranih mečeva. Za sada su upisali 65 bodova uz gol-razliku 41:16 i drugoplasiranom Gremiju beže čak 12 bodova uz meč manje koji će odigrati večeras.

Domaćin je svoj poslednji poraz u šampionatu doživeo još početkom jula kada su u gostima poraženi od Guarania minimalnim rezultatom.

Sa druge strane, njihov večerašnji rival Vasko koji je pre dve sezone ispao iz elite ne može se pohvaliti sjajnom formom u poslednje vreme iako se nalazi na četvrtoj poziciji u ligi sa 48 osvojenih bodova iz 30 utakmica. Trenutno se nalaze na poziciji koja vodi u elitni rang, ali ukoliko ne poprave formu u narednom periodu, biće u problemu jer petoplasirana Londrina zaostaje samo tri boda za ekipom iz Rio de Žaneira.

Naime, "Veliki Vasko", kako ga u Brazilu popularno zovu, na poslednjih osam mečeva u prvenstvu zabeležio je čak pet poraza i tri pobede, tako da ukoliko žele povratak u elitu, moraće da se stabiliziju u preostalih osam mečeva i krenu da osvajaju više bodova.

U prvom ovosezonskom meču koji je odigran u Riu slavio je Vasko minimalnim rezultatom. Što se tradicije tiče, ove dve ekipe su uvek igrale jako uzbudljive mečeve i na poslednjih pet videli smo po dve pobede na obe strane i jedan remi.

Trener domaćih nema većih problema sa sastavom za večeras s obzirom na to da će odsutni biti samo već dugo povređeni igrači kao što su treći golman mladi Gabriel Brazao, iskusni veznjak Žoao Paulo i napadač Vaguininjo.

Trener gostiju čuveni Žoržinjo koji je nekada kao igrač nastupao za Bajer Leverkuzen i Bajern Minhen večeras na raspologanju neće imati desnog beka Gabriela Diaza koji je propustio poslednjih osam mečeva zbog povrede, tako da manje-više u kompletnom sastavu stiže sa svojom ekipom na najteže gostovanje u sezoni.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 2,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade