DUEL NEPORAŽENIH: Lacio i SMS izlaze na megdan "vukovima"

Novosti online

15. 09. 2022. u 09:42

BIĆE bure u Danskoj.

ДУЕЛ НЕПОРАЖЕНИХ: Лацио и СМС излазе на мегдан вуковима

Foto: Profimedia

Fudbaleri Mitjilanda dočekaće Lacio u meču drugog kola grupe "F" Lige Evrope. Obe ekipe trijumfovale su na startu takmičenja. "Vukovi" su savladali Šturm u Austriji sa 1:0, dok su Rimljani na "Olimpiku" bili bolji od Fajenorda rezultatom 4:2.

Danski predstavnik u takmičenju nije imao dobru uvertiru pred večerašnji susret. Puleni Alberta Kapeljasa remizirali su na gostovanju Nordšejlandu (1:1) golom Evandera iz penala u petom minutu sudijske nadoknade.

Lacio je sa druge strane rutinski savladao Veronu minulog vikenda rezultatom 2:0.

"Nebeskoplavi" odigrali su odličan meč, a opet je glavna poluga pobede bio tandem Sergej Milinkoviuć Savić – Ćiro Imobile. Srbin je zabeležio i četvrtu asistenciju od početka sezone u Seriji A, a interesantno je da su čak tri bile za Imobilea. Bukvalno mu je namestio svaki gol od početka sezone...

Nekada deluje da Sergej i Ćiro mogu da igraju zavezanih očiju i da znaju kako ovaj drugi diše. Istina, godinama su saigrači i nosioci igre rimskog kluba, ali njihova povezanost na terenu ponekad deluje kao telepatija. Retko šta u fudbalu je lepo kako kada Sergej i Ćiro imaju dan... Otkako je došao u italijansku Seriju A pre sedam godina, Milinković Savić je zabeležio 41 asistenciju. A čak 23 su bile za Imboilea koji je u klub došao godinu dana kasnije! Od tog leta 2016. kada su se spojili, počela je saradnja kakvu nema nijedan tandem u italijanskom fudbalu.

Posle njegovog pasa je došla prva ozbiljna šansa kada je Imobile zakasnio. Potom je imao opasan šut koji je skinuo golman Montipo. Hrvat Toma Bašić je bio još bliži golu ali ga je zaustavila prečka. Tek u nadoknadi prvog poluvremena je Verona prvi put zapretila, ali je i Tomu Anrija zaustavila prečka.

Konačno, gol smo videli u 68. minutu posle prelepog pasa Milinković Savića za Imobilea.

Propustio je najbolji strelac Lacija ubrzo i šansu za drugi gol, potom je Sergej namestio još jednu fenomenalnu priliku ali je Montipo odbranio Kanćeleriju. Napokon, taj drugi gol je stigao u finišu kada je Luis Alberto bio precizan za 2:0.

Lacio je favorit na večerašnjem susretu i tu dileme nema. Međutim, Mitjiland je pokazao da je sposoban da iznenadi kada se nalazi u ulozi autsajdera.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?