SUDAR SRBA U ANDALUZIJI: Udariće ZVEZDAŠ na PARTIZANOVCA!

Novosti online

12. 09. 2022. u 10:07

BIĆE zanimljivo na stadionu "Mediteraneo".

СУДАР СРБА У АНДАЛУЗИЈИ: Удариће ЗВЕЗДАШ на ПАРТИЗАНОВЦА!

Foto: Profimedia

Ekipa Almerije dočekaće Osasunu u poslednjem meču petog kola španske Primere. Andalužani u ovaj susret ulaze nakon minimalnog poraza od Valjadolida u gostima (1:0), dok su gosti iz Pamplone savladali Rajo Valjekano prethodnog vikenda sa 2:1.

Prva utakmica Almerije u Primeri bez Umara Sadika donela je i prvu mirnu mrežu rivala, a Valjadolid je inicijativu tokom čitavog meča pretočio u pobedu golom Šona Vajsmana u trećem minutu sudijske nadoknade.

Domaćin je znatno raspoloženije i motivisanije ušao u susret, međutim, dominacija tokom većeg dela utakmice nije bila dovoljna da ranije načne mrežu gostiju, bedemom ispred gola Fernanda Martizena odlično je komandovao nekašanji fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić. Pretnje Serhija Gvardiole, Havijera Sančeza i Kikea nisu donele promenu rezultata, međutim, izraelski napadač koji je predvodio domaćina prethodne sezone na putu do elite na idealan način se vratio iz povrede i prvu ovosezonsku utakmicu ukrasio golom.

Pogotku vrednom pobede, prve za Valjadolid u aktuelnoj sezoni prethodila je odlična lopta u prostor Kikea koju nije uspeo da preseče Kaiki, a Vajsman je lošu reakciju odbrane umeo da kazni rutinskom egzekucijom za 1:0.

Osasuna je sa druge strane proteklog vikenda opet uzela meru Rajo Valjekanu (treći put uzastopno) i opet je na "El Sadaru" bilo nerešeno na kraju prvog poluvremena. Srpski vezista Darko Brašanac je još jednom priskočio ekipi u pomoć kad je bilo gusto. U Pamploni se slavila treća pobeda u samo četiri kola Primere, kojom je tim Hosebe Arasatea ostao na vrhu tabele – 2:1.

Nekadašnji član Partizana se na maestralan način odužio na priliku u drugom poluvremenu čim je kročio na teren. U 53. minutu zamenio je Lukasa Tora, a već u 54. lepo prošao levom stranom, uposlio Ajmara Oroza, a ovaj savladao Stoleta Dimitrijevskog.

Gosti nisu ništa specijalno uradili, međutim, u 75. minutu Florijan Ležen je potvrdio da je ne samo kvalitetan štoper (stigao letos iz Alavesa) već da zna da zapreti i iz slobodnog udarca, čime je primorao na kapitulaciju Serhija Ereru.

I onda ključni detalj meča - u poslednjem minutu kombinovali su rezervista Abde Ez i Ruben Garsija, da bi momak koji ionako retko dobija šansu za Osasunu opet bio koban po Rajo, jer je mrežu "pčelica" zatresao i 12. februara, što mu je bio jedini gol minule sezone.

Četrnaestoplasirana Almerija poslednji put je odmerila snage sa Osasunom prošle godine u Kupu Kralja. Rezultat posle 120 minuta bio je 0:0, Andalužani su nakon boljeg izvođenja jedanesteraca slavili sa 5:4.

NAŠ TIP: 1X&2-5 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju