AŽAKSIO JOŠ TRAŽI POBEDU: Doge ošamućene stižu na Korziku

M.T.

26. 08. 2022. u 08:57 >> 09:04

LIL je u prošlom kolu doživeo katastrofu od Pari Sen Žermena.

АЖАКСИО ЈОШ ТРАЖИ ПОБЕДУ: Доге ошамућене стижу на Корзику

Foto: Profimedia

Novi član Lige 1 Ažaksio se izgleda ne snalazi najbolje u elitnom društvu, pošto klub sa Korzike još uvek nije osetio slast pobede među najboljim klubovima koje francuski fudbal može da ponudi. Popularni "medvedi" imaće priliku da večeras od 21 sat u prvoj utakmici četvrtog kola Lige 1 pokušaju da upišu prvenac na svom stadionu ''Fransoa Koti'', na koji dolazi grogirani Lil.

"Doge" su uspele da pretprošle sezone prekinu dominaciju Pari Sen Žermena i osvoje titulu šampiona, a "sveci" su odmah uzvratili prošle sezone. Međutim, čini se da su Mbape i Nejmar to dobro zapamtili i sada naplaćuju sve, pa su tako u prošlom kolu savladali Lil sa 7:1. Bio je to prvi poraz Lila u novoj sezoni, ali od takvog šamara obraz još uvek bridi.

Probaće Lil to da nadomesti na nimalo lakom gostovanju kod novog prvoligaša. Ažaksio je doživeo dva poraza u prva tri kola, sve kao gost, dok je jedini bod osvojio u duelu protiv Lensa pred svojim navijačima. "Medvedi" i dalje traže prvu pobedu i možda bi mogli da iskoriste to što je Lil uzdrman posle prošle nedelje.

Međutim, istorija govori da Ažaksio to neće moći baš tako lako da izvede. U međusobnim susretima statistika je izrazito nepovoljna za Korzikance koji su na prethodnih 10 utakmica protiv "doga" uspeli da ostvare jednu jedinu pobedu, a pretrpeli sedam poraza uz svega dva meča završena nerešenim rezultatom. Lil prethodni put nije uspeo da savlada "Ažaksio" kao gost još 2005. godine, a posle toga je na tri naredna gostovanja odnosio ceo plen. Istini za volju, poslednji put su ova dva tima igrala u sezoni 2013/2014, kada je klub sa Korzike prethodni put bio deo elitnog društva.

Lilu će najjače oružje na ostrvu biti kanadski napadač Džonatan David koji je u prethodna tri kola postigao dva gola i imao dve asistencije, kao i drugi napadač Džonatan Bamba koji ima po gol i asistenciju u dosadašnjem toku šampionata. Što se tiče domaćeg tima, oni su u tri kola postigli samo dva gola, a iskusni veznjak Tomas Mangani je sa po golom i asistencijom za sada ostavio najbolji utisak.

Čini se da Ažaksio Lilu preti praznom puškom, pa bi "doge" mogle da dođu do pobede koja bi bila melem na ranu posle katastrofe protiv Pari Sen Žermena.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)