AGONIJA SLOVENACA SE NASTAVLJA? Kreće se od nule u Rumuniji

V.D.

25. 08. 2022. u 12:30

VEČERAS od 19 časova na stadionu "Dr Konstantin Radesku" odigraće se revanš meč kvalifikacija za Ligu konferencija između Kluža i Maribora

АГОНИЈА СЛОВЕНАЦА СЕ НАСТАВЉА? Креће се од нуле у Румунији

Foto: Profimedia

Nakon meča bez golova na "Ljudskom vrtu", očekuje nas meč od nule u Rumuniji.

U Mariboru smo videli jedan slobodno možemo reći dosadan meč u kome je domaćin bio nešto bolji i opasniji rival, ali ništa osim tri udarca u okvir gola koje je bez većih problema odbranio italijanski golman Simone Skufet.

Slovenački šampion ne pamti goru rezultatsku krizu. Maribor je vezao šest poraza u svim takmičenjima. Cenu toga je platio trener Radovan Karanović koji je sa "ljubičastima" osvojio titulu prošle sezone. Na njegovo mesto došao je hrvatski stručnjak Damir Krznar koji je u svojoj karijeri trenirao Dinamo iz Zagreba. 

Maribor je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona slavio protiv Šahtjora iz Soligorska ukupnim rezultatom 2:0 i tada niko nije mogao naslutiti da će nakon toga zabeležiti samo jednu pobedu u prvenstvu na ukupno devet mečeva. 

U drugom kolu ispali su od Šerifa minimalnim rezultatom i nakon toga kreće totalna agonija. U Prvoj ligi Slovenije zauzimaju poslednju poziciju sa svega tri osvojena boda na pet mečeva. To je najgori početak sezone u istoriji aktuelnog šampiona.

Nakon ispadanja iz Lige šampiona, u kvalifikacijama za Ligu Evrope poraženi su od Helsinkija ukupnim rezultatom 3:0.

Od dolaska trenera Krznara Maribor se malo konsolidovao i prekinuo crni niz poraza. Nakon remija sa Klužom za vikend su osvojili i bod protiv Celja na svom terenu, ali pobeda se još ne nazire. 

Sa druge strane, rumunski šampion Kluž je ispao već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Na penale ih je u Ligu konferencija poslao jermenski Pjunik.

Nakon toga su slavili protiv Inter Eskaldesa iz Andore ukupnim rezultatom 4:1, da bi u prošlom kolu izbacili beloruskog šampiona Šahtjor iz Soligorska minimalnom pobedom na svom terenu.

Kluž je prethodnog vikenda bio slobodan u prvenstvu. Trenutno se nalazi na sedmoj poziciji sa devet osvojenih bodova, dok je trenutni lider Farul iz Konstance sa 12 bodova i utakmicom više od aktuelnog šampiona.

Kluž je na papiru mnogo skuplja ekipa od slovenačkog šampiona i veliki favorit u ovom dvomeču. Po sajtu transfermarkt.com rumunski tim vredi blizu 28 miliona evra, dok je vrednost "ljubičastih" nešto manje od 9 miliona. 

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a