REVANŠ SA PJUNIKOM JE SAMO FORMALNOST, ALI... Crvena zvezda u Jerevanu ide na pobedu!

Novosti online

09. 08. 2022. u 10:06

NEMA kalkulisanja.

РЕВАНШ СА ПЈУНИКОМ ЈЕ САМО ФОРМАЛНОСТ, АЛИ... Црвена звезда у Јеревану иде на победу!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda danas od 19 časova gostuje u Jermeniji ekipi Pjunika na stadionu "Vazgen Sargisjan" u okviru revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvi put u svojoj bogatoj istoriji crveno-beli su igrala sa popularnom "akademijom" prošle srede na "Marakani". Srpski šampion slavio je sa ubedljivih 5:0. Realizaciju i brzinu je demonstrirao Osman Bukari sa tri gola, a pored krilnog napadača pogađali su Kings Kangva i Stefan Mitrović.

Očekivanja pred susret u Jerevanu izneo je trener kluba iz Ljutice Bogdana Dejan Stanković.

- Hvala na toploj dobrodošlici. Nisam prvi put u Jermeniji, bio sam ovde kao igrač i posle kad sam radio u UEFA. Ako smo do golova došli na osnovu njihovih indivudalnih greaška u Beogradu, to je zasluga naših igrača, jer smo ih "naterali" da to urade. Do golova se i tako dolazi, a teren je jedino merilo. Bila je dobra takmičarska utakmica sa visokim intenzitetom, ali morali smo da se dobro ozonojimo za svaki gol. Gledaćemo da to uradimo iz sutra, iako s nama iz startne postave nisu tu Rodić, Ivanić i Pešić. Međutim, imamo adekvatne zamene i momke koji će sutra pokazati šta znaju - počeo je Stanković. 

 

SUDIJE MEČA:

Glavni: Vili Kolum (Škotska)

Prvi pomoćnik: David McGeači (Škotska)
Drugi pomoćnik: Fransis Konor (Škotska)
Četvrti: Kevin Klensi (Škotska)
VAR: Denis Higler (Holandija)
AVAR: Edvin van de Graf (Holandija)

Bez obzira na pozitivan rezultat iz prvog meča, "mister" želi pobedu. 

 

- Svaka evropska utakmica je dokazivanje i potvrđivanje za nas, a tako će biti i sutra. Na teren će izaći najbolji tim, iako nam fale tri igrača, ali imamo dobre zamene i širok roster. Svi su željni igre, želimo da izađemo jako, a idemo na pobedu zbog veličine kluba koja nas obavezuje na to, ali i koeficijenta.

 
Same reči hvale imao je Stanković o Pjuniku, iako je rezultat iz prvog meča zaista bio visok (5:0). 
 
- O Pjuniku mislim sve najbolje, nisu slučajno ovde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, iako papir nekada pokaže da si izrazit favorit, kao što smo mi to bili u Beogradu, međutim, naišli smo na organizovan i čvrst otpor. Morali smo da budemo fokusirani, iako nam je koncentracija popustila u par navrata, prevashodno u prvih 15 minuta utakmice. Poklonili smo im par lopti, ispred našeg gola, pa i na sredini, gde su fudbaleri Pjunika umalo to iskoristili. Pričali smo i analizirali šta ne treba da se ponavlja više - podvukao je Stanković. 


Crvena zvezda je odlično startovala odlično u domaćem šampionatu i zabeležila četiri pobede iz isto toliko duela. Da tim gaji napadački fudbal svedoči gol razlika 17:1, a od početka Superlige Srbije crveno-beli su naročito bili golgeterski raspoloženi na stadionu "Rajko Mitić". Redom su padali niški Radnički (4:0), Kolubara (5:0), Mladost iz Lučana na strani (1:2) i Radnik (6:0). 
 
Pjunik je startovao domaći šampionat i doživeo poraz od Ararata na svom terenu minimalnim rezultatom, a to je ujedno i jedina utakmica koju su igrali u prvenstvu. Na evro-sceni Pjunik je uspeo da savlada rivale u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Jermsnki predstavnik je bio bolji od Kluža posle bolje izvođenih jedanaesteraca (3:2), pošto je nakon dvomeča skor glasio 2:2. U narednoj rundi jermenski prvak je uspeo da deklasira Didelanž sa 4:1 na gostujućem terenu, a na iznenađenje svih kod kuće je kao favorit izgubio sa 1:0.

Crvena zvezda je jednom nogom već u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, međutim, verujemo da se srpski šampion neće opustiti.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)