BORBA LJUTIH RIVALA ZA PRVI TROFEJ! Novi okršaj Klopa i Pepa

Novosti online

30. 07. 2022. u 09:23 >> 13:55

VEČERAS od 18 časova stadion prošlogodišnjeg osvajača ovog trofeja biće domaćin susreta između Liverpula i Mančester sitija.

БОРБА ЉУТИХ РИВАЛА ЗА ПРВИ ТРОФЕЈ! Нови окршај Клопа и Пепа

EPA/EFE

Sigurno ne postoji bolji način da se otvori fudbalska sezona u Engleskoj od sudara Liverpula i Mančester Sitija. Dva tima dominiraju na ostrvu godinama, a jedino su "redsi" uspeli da zaustave strašni niz Pepa Gvardiole i da se trkaju do poslednjeg trenutka sa "građanima".

Iako meč dolazi rano, sve je pomereno i ubrzano zbog Mundijala u Kataru, Klop koji je nakon poraza u Salcburgu svoj tim nazvao "kamionom" jer nemaju svežinu će učiniti sve da dobije "Komjuniti Šild". Zanimljivo da je to jedini trofej koji nije osvojio sa Liverpulom.

Njegov tim se kao prvak pre dve godine sudario sa Arsenalom, a poražen je na penale. Siti je dobio ovu utakmicu pod Gvardiolom 2018. protiv Čelsija, pa onda odbranio baš protiv Liverpula sledeće godine (opet penali), ali su prošle sezone izgubili od Lestera.

Ova utakmica je praktično engleski superkup, iako je eskcentrični Englezi neće nazvati tako, menjala je formate i nazive, bilo je godina kada su timovi podelili trofej na kraju, odnosno nije bilo zvaničnog pobednika, ali kao što na ostrvu kažu kada ih pitate o tome, "naša stvar".

FOTO: Tanjug/AP

Ostavimo istoriju po strani, rekli smo da meč dolazi krajem jula, ali i šampionat počinje već u petak što je poremetilo pripreme, uticalo na tempiranje forme, pa niko nije siguran u kakvom stanju rivali dočekuju meč koji će biti odigran u Lesteru zbog EP za žene za koje je rezervisan Vembli.

Neće to umanjiti draž, ali realno je da se timovi čuvaju povreda, Liverpul ih već ima, Žota i golman Alison su otpali, i drugi golman Keleher je povređen, pa će Adrijan među stative. Dve su dileme za Nemca, Nunjez kao vođa napada ili nezadovoljni Firmino koji gleda ka Juventusu, kao i to ko će biti partner van Dajku, Konate ili Matip.

Pep je insistirao da Siti neće menjati stil igre kako bi se prilagodio Halandu, čiji se debi očekuje sa velikim interesovanjem. Šampion je odradio odličan posao u prelaznom roku, Žesus, Sterling i Zinčenko koji su iskali više minuta su ustupili mesto, kako rekosmo Halandu i Filipsu, a stići će i Kukurelja iz Brajtona, no on još uvek nije obukao dres "Građana".

Da li će promene direktno uticati na igru Mančester Sitija?

Pa i ne, Filips je zamena za Fernandinja, tek treba da se dokaže, Haland je čovek koji je nedostajao od povrede, pa odlaska Kuna, Sterling je u važnim mečevima bio rezerva tokom prošle sezone, mnogo je spoljnih igrača u Sitiju da ne bi neutralisali odlazak Engleza, ali i Gabrijela Žesusa.

Dakle, Siti će biti možda različit kada su lica u pitanju, ali sa istim navikama.

Kada igraju ova dva kluba, atomski fudbal se podrazumeva, samo oprez kada su u pitanju golovi. Jer, "Komjuniti Šild", makar to mnogi i ne priznali ipak predstavlja na neki način prijateljski meč u smislu čuvanja od povreda. Nema sumnje da Klop i Pep već razmišljaju o vikendu, prvenstvena trka je bila tako iscrpljujuća prošle sezone, da se ovde u sprint kreće od prvog kola.

FOTO: EPA

Tačno je i da Klopov "hevi-metal" od fudbala jeste jedno od retkih rešenja koje radi kada se sudarite sa Sitijem, ali je i tačno da šampion verovatno spremnije ulazi u utakmicu, mada će njima nedostajati Laport i naravno Mendi, ali na njega više niko ne računa.

Prošle godine bilo je golova koliko hoćete, u stvari kada se sudare ovi timovi GG&3+, 4+, 2+ dp možete da računate kao sigurnom poslednji put nije bilo "eksplozije" 2020. kada je završilo 1:2, a još 2018, na "Enfildu" je bilo 0:0. Kako rekosmo teško je ipak očekivati tempo u kome rivali lome protivnika, i pitanje je da li je Liverpul sposoban da drži u ovom delu predsezone tako visok tempo, po nama nije.

Nije ni tajna da Siti ipak ima dužu klupu, igrače spremne da promene tok meča i po nama to će i biti prednost ove sezone u šampionatu. Ali, kada se igra jedna utakmica, a i derbiji u Premijer ligi su to pokazali, kao i u Ligi šampiona, Siti ima problem sa Liverpulom u međusobnim duelima.

Mi smo izdvojili nekoliko opklada:

5892 Liverpul - Mančester siti 2+ dp (1.95)

5892 Liverpul - Mančester siti X

5892 Liverpul - Mančester siti 0-1I&1-3II (1.99)

97005 Salah&Holand 2+ golovi i GGI (4.50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)