Posrnuli majstor vodi Erdoganov omiljeni klub u narednu fazu?

V.D.

28. 07. 2022. u 11:42

U revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija od 18.45 gledaćemo duel između Netanje i Bašakšekira

Посрнули мајстор води Ердоганов омиљени клуб у наредну фазу?

Foto: Profimedia

U prvom meču pre sedam dana viđen je po gol na obe strane.

Izraelci su efektnim brzim golom šokirali domaćina. Igrao se drugi minut kada je nakon centaršuta Patrika Tvumasija sjajno glavom reagovao Žil Isak i udarcem od zemlju savladao iskusnog golmana domaćih Babakana.

Domaćin je tokom celog meča bio bolji rival iako su gosti bili u prilici da povećaju prednost na 2:0, jer su u jedinoj šansi posle gola pogodili prečku.

Dobra igra turskog predstavnika materijalizovana je u 81. minutu kada se u strelce upisao Patrik Šiš i tako obezbedio svom timu igru od nule na revanš meču u Izraelu.

Istanbulski klub u večerašnji duel ulazi sa novim pojačanjem u svojim redovima. Naime, slavni Mesut Ozil (33) preselio se iz redova Fenerbahčea na stadion "Fatih Terim".

Novi trener Fenera Žorž Žesus je javno izjavio da ne računa na bivšeg nemačkog reprezentativca i postalo je izvesno da će napustiti klub. Malo ko je u startu mogao da pretpostavi da će samo promeniti adresu u Istanbulu.

U sezoni za nama je bivši vezista Real Madrida i Arsenala počeo da gubi minute u ekipi koju je tada predvodio Ismael Kartal. Imao je i zdravstvenih problema, povređivao se i na kraju sakupio 22 nastupa u Superligi, još četiri u Ligi Evrope (zaključno sa kvalifikacijama). Postigao je devet golova i upisao dve asistencije, što i nije tako loš učinak za 1.521 minut proveden na terenu.

Ipak, iskusni Portugalac je po dolasku u Istanbul bio jasan - ne računa na Ozila i Ozana Tufana. Turski reprezentativac je završio u Halu za 3.000.000 evra, dok se Mesut preselio u komšiluk.

Bašakšehir je već napravio velike promene ovog leta. Kao slobodne igrače angažovao je Lukasa Bilju iz Karagumruka, Patrika Šiša iz Zaglebja i Alpera Karamana iz Erokspora. Platio je 1.500.000 evra Dižonu za levo krilo Munira Šuiara, 500.000 više za Amheda Tubu iz Valvajka, koliko je izdvojio i za defenzivca Milana Lea Duartea. 

U prvom meču smo očekivali više od ekipe za koju nastupa naš Danijel Aleksić, ali verujemo da su oni ipak kvalitetniji sastav i da će se dočepati naredne runde takmičenja.

NAŠ TIP: Ide dalje 2 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!