"AZURI" VELIKI FAVORITI: Italija protiv domaćina overava plasman u polufinale

Novosti online

21. 06. 2022. u 11:55

KVALITET je na strani selekcije sa "čizme".

АЗУРИ ВЕЛИКИ ФАВОРИТИ: Италија против домаћина оверава пласман у полуфинале

Foto: Profimedia

Domaćin Omladinskog evropskog prvenstva, selekcija Slovačke, pokušaće da popravi utisak iz prvog kola kada su pregaženi od vršnjaka iz Francuske rezultatom 0:5. Ponovo "sokolovi" ispred sebe imaju giganta fudbalske igre - reprezentaciju Italije.

Domaćin takmičenja Slovačka pretrpela je težak poraz pred svojim navijačima. Mladi "trikolori" napunili su im mrežu u Trnavi.

Nakon minusa od dva gola na poluvremenu, Slovaci su u nastavku meča u rasponu od samo tri-četiri minuta primili još tri pogotka i doživeli pravu katastrofu.

Strelci su bili Lum Šauna u 16., Anž Joan Boni u 33. i 59. i Alan Viržinijus u 57. i 62. minutu.

U Dunajskoj Stredi selekcija Italija je pobedila Rumuniju sa 2:1. "Azuri" su poveli efektnim pogotkom Tomasa Baldancija u 47, izjednačio je Luka Andronaćea u 53, a pobedu Italiji doneo je Kristijan Volpato u 68. minutu.

Uprkos trijumfu Italijana, očigledan hendikep u igri je izostanak lidera ove generacije Vilfrida Gnotna. Mladić koji je debitovao za seniorsku reprezentaciju, i već postigao pogodak, neće biti u mogućnosti da pomogne svojim vršnjacima. Naime, njegov Cirih zabranio mu je nastup uz obrazloženje da im je potreban u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Koliko se očekuje od Gnonta potvrđuju i poverenje Roberta Manćinija, selektora koji je pružio šansu u "A" selekciji momku poreklom iz Obale Slonovače.

Protekle sezone igrao je sa mnogo uspeha za novog šampiona Švajcarske ekipu Ciriha. Odigrao je 36 utakmica, postigao 10 golova i zabeležio pet asistencija.

"Azuri" imaju kvalitetniji igrački kadar, eventualnim trijumfom obezbedili bi plasman u nokaut fazu.

NAŠ TIP: 2&0-4 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana