BOTAFOGO NEMA ŠTA DA TRAŽI U PORTO ALEGREU: Internasional je u sjajnoj formi

Novosti online

19. 06. 2022. u 09:32

U 13. kolu brazilske Serije A "crveni" na stadionu "Beira Rio" dočekuju crno-bele iz Rio de Žaneira.

БОТАФОГО НЕМА ШТА ДА ТРАЖИ У ПОРТО АЛЕГРЕУ: Интернасионал је у сјајној форми

Foto: Profimedia

Pred početak sezone niko nije očekivao ovakvu situaciju. Slavni Botafogo bori se za opstanak u brazilskoj Seriji A. "Usamljena zvezda" je 15. sa samo petnaest osvojenih bodova, što zaista nije podatak za ponos. Međutim, na sreću "crno-belih", prvenstvo je u ranoj fazi, a trijumf nad Sao Paulom u minulom kolu mogao bi da znači da je kriza prošlost.

Ipak, raspored nije na strani pulena portugalskog trenera Luisa Kastra. Sledi gostovanje Internasionalu koji se bori za sam vrh Serije A.

Botafogo je pre pobede nad "trikolorima" bio u nizu od četiri poraza, a posebno boli onaj od Avaija. Naime, uprkos dominaciji lopta jednostavno nije htela u mrežu.

Iako mnogo ofanzivniji i uporniji u nameri da postignu pogodak, "crno-beli" nisu uspeli da pronađu pukotinu u odbrani rivala. Nije im pomoglo ni to što je gol Avaija u drugom poluvremenu čuvao rezervista Vladimir, pošto je prvi čuvar mreže Daglas Fridrih ostao u svlačionici zbog povrede. Čak 21 šut uputili su igrači Botafoga ka golu rivala, međutim, nijedna lopta od devet koje su išle u okvir gola nije pogodila mrežu.

S druge strane, gosti su samo dvaput gađali u okvir gola, a jednom i matirali iskusnog Roberta Fernandeza. Učinio je to 24-godišnji Kevin, koji je nedavno stigao iz Ponte Prete, a pre toga je jednu sezonu nosio dres upravo Botafoga. Očito je dobro zapamtio teren na stadionu "Nilton Santos", pošto je u nadoknadi prvog poluvremena majstorski izveo slobodan udarac i loptu od stative poslao u mrežu.

Internasional je nakon poraza u premijernom meču vezao čak 11 mečeva bez poraza. "Crveni" iz Porto Alegrea ne posustaju u trci za Palmeirasom i iz prikrajka čekaju svoju šansu za osvajanje titule. Brazilac Vanderson i Urugvajac Karlos de Penja fantasično funkcionišu na terenu, bolje nego što je bilo ko očekivao.

Izabranici nekadašnjeg selektora "karioka", Mano Menezeša, apsolutni su favoriti na stadionu "Beira Rio".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)