PRVA BITKA ZA EVROPU: Ko će uz Tvente u Ligu konferencija?

V.D.

26. 05. 2022. u 12:37

VEČERAS od 20 časova na stadionu "Gelre Dome" u Arnhemu domaći Vitese će ugostiti AZ Alkmar

ПРВА БИТКА ЗА ЕВРОПУ: Ко ће уз Твенте у Лигу конференција?

Foto: Profimedia

U okviru prvog meča finala baraža za plasman u treće po jačini evropsko takmičenje koje je sinoć osvojila ekipa Rome, sastaće se petoplasirana i šestoplasirana ekipa holandskog prvenstva.

Večerašnji domaćin je u polufinalu izbacio Utreht ukupnim rezultatom 4:3, dok je AZ Alkmar u drugom dvomeču bio bolji od Herenvena istim ukupnim rezultatom.

Nažalost, u narednoj sezoni samo će se jedna od ove dve ekipe naći u Ligi konferencija dok su prethodne sezone oba tima igrala ovo takmičenje, a što je još interesantnije, oba tima su i zaustavljena u istoj fazi, tačnije u 1/8 finala.

Vitese je poražen od rimske "vučice" dok su puleni trenera Paskala Jansena u dvomeču bili lošiji od Bode/Glimta koji je slavio sa ukupnim rezultatom 4:3.

"Žuto-crni" će kao i u polufinalu biti znatno oslabljeni jer im u sastavu neće biti čak tri standardna prvotimca (Jakob Rasmusen, Dominik Oroz i Maksimilijan Vitek), dok je kod gostiju upitan nastup sjajnog levog beka Ovena Vijndala. 

Pred kraj prvenstva obe ekipe su igrale promenljivo, ali svakako je kvalitet na strani gostiju koji su i veliki favoriti za pobedu u ovom dvomeču po bukmejkerima.

AZ Alkmar iako je bio samo za jednu poziciju bolje plasiran u regularnom delu prvenstva upisao je čak 10 bodova više, a njegovi igrači su se upisivali u listu strelaca 22 puta više od njihovih večerašnjih rivala.

Najveća "udarna igla" domaćih će biti svakako brzonogi belgijski napadač Loi Openda koji se čak 18 puta upisivao u listu strelaca i tako bio drugi strelac lige sa tri gola manje od sjajnog Sebastijana Halera iz Ajaksa. 

Foto: Profimedia

Kod gostiju iz Alkmara su se tokom sezone istakli sjajni mladi napadači Jesper Karlson, čija se vrednost procenjuje na čak 14 miliona i Grk Vangelis Pavlidis, oni su zajedno postigli čak 31 gol. Šveđanin je uz to bio i drugi asistent lige, naravno, prvi je bio kapiten Ajaksa, naš Dušan Tadić. 

Holanđani su poznati po napadačkom fudbalu. Iako meč ima veliki ulog, verujemo da će obe ekipe postići bar po pogodak na ovom meču.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)