ELITA JE TAKO BLIZU: Hamburg je spreman za veliki povratak!

Novosti online

23. 05. 2022. u 11:40

POPULARNI "dinosaurusi" dočekuju berlinsku Hertu u revanš susretu baraža za opstanak/plasman u Bundesligu.

ЕЛИТА ЈЕ ТАКО БЛИЗУ: Хамбург је спреман за велики повратак!

Foto: Profimedia

Nekadašnji šampion Evrope ima kapitalnu prednost iz prve utakmice (1:0) i silan motiv da se nakon četiri godine vrati u Bundesligu. "Stara dama" je u očajnoj formi, u ekipi je loša atmosfera i ne piše im se dobro na "Folkspark" stadionu. 

HSV je nakon velike borbe u Cvajti stigao do pozicije koja vodi u baraž - pobedom nad Hanzom u Roštoku (3:2) obezbeđeno je treće mesto i doigravanje za plasman u Bundesligu.

Fudbalerima Darmštada nije bila dovoljna ni sigurna pobeda u duelu sa Paderbornom (3:0). Zbog lošije gol-razlike, uprkos istom broju bodova kao i klub iz Hamburga, ostali su na četvrtom mestu.

Popularni "dinosaurusi" su gigant nemačkog fudbala, ali proteklih godina su u velikoj krizi. HSV je prvi put u istoriji ispao iz elite u sezoni 2017/2018. i od tada tavori u Cvajti. 

Posle četiri godine došao je trenutak za "popravni". Nema sumnje da će navijači biti 12. igrač klubu sa "Volkspark stadiona", ali... Ako pogledamo imena koja nastupaju za oba tima, lako je zaključiti da je Herta bar na papiru bila favorit, ali fudbal nas je naučio da su iznenađenja moguća, teren je jedino merilo svega, a to se pokazalo već u prvom susretu.

Foto: Profimedia

Što se Herte tiče, oni su pred poslednje kolo u eliti imali sve u svojim rukama na gostovanju Dortmundu, međutim, ipak su poraženi. Tim iz Berlina je iskoristio karnevalsko raspoloženje na "Vestfalenu", gde su se igrači i navijači više bavili oproštajima od Erlinga Holanda, koji odlazi u Mančester siti, i direktora, legende kluba Mihaela Corka. Gosti su do prednosti stigli preko Isaka Belfodila.

Stvari su došle na svoje mesto u drugom poluvremenu, kada se Dortmund okrenuo igranju fudbala. Erling Holand se od "žutog zida" oprostio golom iz penala, dok je pobedu "crno-žutima" i suze "plavo-belima" doneo Jusufa Mukoko u 84. minutu.

Herta je u teškoj situaciji, teško će se iz nje izvući, a možda je i najbolje da klub iz prestonice Nemačke doživi jedan "restart". Verujemo da ni ovaj meč neće biti efikasan kao što je bio slučaj i u Berlinu.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili