GENERALNA PROBA REALA: Betis glumi Liverpul u poslednjem kolu Primere

Novosti online

20. 05. 2022. u 10:54 >> 10:54

Puleni Karla Ančelotija mislima su već u finalu Lige šampiona.

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА РЕАЛА: Бетис глуми Ливерпул у последњем колу Примере

FOTO: AP

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u revanš meču na nestvaran način savladali Mančester siti sa 3:1 posle produžetaka. Prvi duel u Engleskoj završen je pobedom "građana" od 4:3.

Po ko zna koji put ove sezone Ančelotijev i Benzemin tim vraćao se iz pepela i pobedio!

Poveo je tim Pepa Gvardiole u 73. minutu sjajnim golom Rijada Mareza na asistenciju Bernarda Silve. Izgledalo je da je Real pred eliminacijom. Ali ovaj tim je besmrtan…

Samo nekoliko minuta delilo je fudbalere Mančester sitija od drugog uzastopnog finala Lige šampiona, a onda je rezervni igrač domaćeg tima Rodrigo za samo dva minuta, u 90. i 91, postigao dva gola i izborio produžetke za Real. 

U dodatnih 30 minuta bolje su se snašli domaći. Nošeni fenomenalnom podrškom sa tribina stigli su do totalnog preokreta. Ključni detalj desio se u 35. minutu. Ruben Dijaš je oborio Benzemu, a sudija Orsato pokazao na jedaneasterac. Francuz je smireno izveo najstrožu kaznu za konačnih 3:1. 

U borbi za pehar "kraljeviće" čeka Liverpul. Ova dva tima igrala su već dva puta u finalu – 1981. je slavio engleski tim, a 2018. španski. Utakmica je na programu 28. maja na stadionu "Francuska".

Večerašnja utakmica i gostovanje Betisa imaju za cilj samo jedno, a to je što bolja priprema za pulene Jirgina Klopa. Nema sumnje da će "zeleni" u neku ruku "glumiti" Liverpul na stadionu "Santijago Bernabeu". Realu duel predstavlja jedan vid treninga, rezultatski imperativ ne postoji, titula je davno obezbeđena.

Što se Betisa tiče, nada za plasman u Ligu šampiona i dalje postoji, ali je veoma mala. Izabranici iskusnog Manuela Pelegrinija moraju da trijumfuju u prestonici i da se nadaju porazu Sevilje na svom terenu od Atletika. Sve u svemu, teška situacija za klub sa "Benito Viljamarina".

NAŠ TIP:  1 (kvota 1,85)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna