SILVIJU BALAĆE: Kluž se čuva za Evropu

Ž. U.

09. 07. 2022. u 13:09 >> 13:10

TRENER i vlasnik škole fudbala u Temišvaru, o meču Superkupa Rumunije

СИЛВИЈУ БАЛАЋЕ: Клуж се чува за Европу

Foto: Profimedia

Večeras od 19.30 u Aradu nas očekuje borba za pehar namenjen osvajaču Super Kupa Rumunije

Kluž je trijumfalno završio sve utakmice pripremnog perioda, međutim kada je bilo najpotrebnije, napad je zatajio već na prvom većem ispitu protiv Pjunika (0:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nije tajna da trener aktuelnog šampiona,Petersku traži od svojih izabranika da na svakoj utakmici zategnu odbranu do maksimuma.

Baš tim receptom, Petresku je svom klubu doneo četvrtu uzastopnu titulu, što je donekle dovelo i do zasićenja i povoda da se šampionski tim rasformira.

Čak 14 novajlija Petresku je za kratko vreme uspeo da dovede u red. Na kontrolnim mečevima odrađenim u Sloveniji padali su redom: Koper, Partizan, Napredak i Hajduk, što potvrđuje da Kluž ponovo ima respektabilan tim.

U domaćim okvirima, meč Superkupa sa Šepšijem ne bi smeo iskusnom treneru da bude prioritet, kada zna da ga kroz četiri dana na domaćem terenu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona čeka mnogo važniji revanš sa predstavnikom Jermenije.

Izvesno je da meč u Aradu Kluž planira da počne igračima sa „klupe“, kao i to da će Petresku opet tražiti da defanziva funkcioniše besprekorno.

Sa druge strane Šepši je blistao u pripremnom periodu. Zabeležio je tri trijumfa protiv zvučnih imena kao što su Ferencvaroš, Legija i CSKA Sofija dok je na poslednjem meču poražen od nemačkog Sandhauzena.

Ekipa iz gradića Sveti Đorđe je do svog istorijskog uspeha došlo 19.maja kada je u finalu kupa slavila protiv Voluntarija i tako donela prvi trofej u svoje vitrine.

Verujem da će crveno-beli dati sve od sebe da pokažu da uspeh u kupu nije bio slučajan i da će probati da pomrse račune favorizovanom šampionu.

PROGNOZA NAŠEG SARADNIKA: 0-2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)